KRAMARIĆ POPUT BOBANA I ISPRED BOKŠIĆA: / Dalićev adut prokomentirao svoj učinak i odbacio usporedbe s Mandžom

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Andrej Kramarić je kroz 42 nastupa za Vatrene postigao 12 golova

20.11.2018.
8:57
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Pogocima koje je postigao u utakmicama protiv Španjolske i Engleske, dakle u dvjema posljednjim utakmicama Vatrenih u elitnom razredu Lige nacija, Andrej Kramarić stigao je do učinka od 12 pogodaka u 42 odigrana susreta u nacionalnom dresu.

Trenutačno prva napadačka opcija izbornika Zlatka Dalića dala je intevrju nogometnom portalu Goal u kojem se za početak osvrnuo na posljednje reprezentativno okupljanje i natjecanje koje mnogi omalovažavaju, a iz čije je elite u Ligu B sada pala hrvatska izabrana vrsta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dojmila me se Liga nacija'

POGLEDAJTE KAKO JE KRAMARIĆ POSRAMIO ENGLESKE STOPERE: Fenomenalan pogodak Vatrenog utišao tribine

Image
POGLEDAJTE KAKO JE KRAMARIĆ POSRAMIO ENGLESKE STOPERE: /

Fenomenalan pogodak Vatrenog utišao tribine

Image
POGLEDAJTE KAKO JE KRAMARIĆ POSRAMIO ENGLESKE STOPERE: /

Fenomenalan pogodak Vatrenog utišao tribine

"Španjolska i Engleska? Mislim da te dvije utakmice nisu bile loše, no imali smo veliku šansu tu priču učiniti još ljepšom, samo da smo izdržali tih 15-ak minuta na Wembleyju. Ali, ova je godina za nas bila jako pozitivna, svi skupa smo napravili nevjerojatne stvari, moramo biti sretni i ponosni na dane koji su iza nas. Sada ćemo uživati do kraja godine, a onda krećemo u nove pobjede i bitne nam kvalifikacije za Europsko prvenstvo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Liga nacija? Priznajem, mene se to natjecanje baš dojmilo. Možda nismo na početku bili svjesni svega, ali tu smo odigrali četiri utakmice s vrhunskim suparnicima, na čudesnim stadionima i sjajnim terenima. Sigurno da mi je to zanimljivije od običnih prijateljskih utakmica, a vjerujem kako i navijači razmišljaju na taj način."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dobroj formi

Kramarić je, dokazano je to u ogledima protiv Španjolske (pobjeda 3-2) i Engleske (poraz 1-2), u dobroj formi.

"Sretan sam zbog toga, zadržao sam kontinuitet pogodaka, to mi je najvažnije. Ne mogu biti sretniji kada zabijam takvim suparnicima kao što su Španjolska i Engleska, no sada se što prije moram okrenuti klupskim obvezama i nastaviti u tom stilu. Posljednji gol protiv Engleske posvećujem svom ocu, zabio sam ga baš na njegov rođendan i dan pada Vukovara, pa mi taj pogodak puno znači. A i nisam se u karijeri previše nadavao golova na tatin rođendan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je Kramarić i činjenicu da u krugu reprezentacije više nema Marija Mandžukića, Vedrana Ćorluke i Danijela Subašića, proslavljenog trojca koji se od dresa izabrane vrste oprostio sa srebrnom medaljom sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

"Hrvatska je prepuna raznih talenata, ne samo u nogometu već i u drugim sportovima, pa će naši kolektivi uvijek djelovati snažno i kvalitetno. Ti su dečki svojim predstavama u kockastom dresu zadužili hrvatski nogomet, svaka im čast, a ja vjerujem da ćemo svi skupa sada nastaviti njihovim putem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mandžo i ja nismo slični'

Na konstataciju da svojim pogocima preuzima ulogu Marija Mandžukića, Kramarić je odgovorio:

"Gledajte, Mandžukić i ja smo potpuno drugačiji tipovi napadača, mi gotovo ni po čemu nismo slični. Praktički niti u jednom igračkom segmentu, tako da mi je teško ulaziti u nekakve usporedbe s njime. Ponavljam, znam i svjestan sam koliko je Mandžo dao za hrvatsku reprezentaciju, na njega ne gledam kao na nekoga koga bi trebao u nečemu loviti. Samo želim igrati i zabijati, a moj je cilj u svakoj utakmici kao do sada davati svoj maksimum."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretan i ponosan

Goal podsjeća Kramarića da je pogotkom u mrežu Engleske izjednačio učinak legendarnog kapetana Vatrenih Zvonimira Bobana (12 golova), ali i da je po statistici (golova-10 i nastupa-41) preskočio Alena Bokšića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uh, nisam znao za to, naravno da mi gode takvi podaci, svi znamo kakvi su velikani bili Boban i Bokšić. Sretan sam i ponosan, a vjerujem da će uskoro moj reprezentativni konto biti još bolji, da će na njemu biti još važnih pogodaka."

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo