KRAJ RAKITIĆEVE ERE U BARCELONI: / Španjolci objavili gdje će Vatreni nastaviti karijeru. Bolji klub nije mogao poželjeti

Image
Foto: Profimedia, Bagu Blanco/BPI / Shutterstock Editorial

Barcelona je isprva tražila 20-ak milijuna eura za Rakitića, ali Mundo sada tvrdi kako mu neće stvarati probleme

2.8.2020.
10:20
Profimedia, Bagu Blanco/BPI / Shutterstock Editorial
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, ako je vjerovati španjolskom Mundo Deportivu, ovoga ljeta sigurno napušta Barcelonu. Katalonski sportski dnevnik tvrdi da je Barcelona sve dogovorila sa Sevillom i da neće stvarati probleme Rakitiću s traženjem neke suludo visoke odštete.

Hrvatu ugovor s Barcelonom istječe sljedećeg ljeta, a već se mjesecima nateže s klubom oko produljenja, ali to se nije dogodilo. Katalonci su Rakitiću stvorili nemoguću konkurenciju u veznoj liniji. Sada su tu uz Frenkieja de Jonga, Vidala, Busquetsa također i sve bolji mladi Riqui Puig te novopridošli Miralem Pjanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Barcelona na njemu ne želi izgubiti puno novca, ali više nema namjeru raditi bilo što protiv volje takvog džentlmena kakav je zadnjih šest godina bio Rakitić. Ponašao se besprijekorno, čak i kad se njegovo ime povlačilo po medijima u kombinacijama za povratak Neymara. U klubu su jako zadovoljni kako je Rakitić to podnio i neće mu stvarati probleme ako ovog ljeta odluči otići", piše Mundo.

Image
Foto: Profimedia

Ivan Rakitic of FC Barcelona during the match Valencia CF v FC Barcelona, of LaLiga 2019/2019 season, date 21. Mestalla Stadium. Valencia, Spain, 25 Jan 2020.,Image: 494849562, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Japan, Spain, France and The Netherlands ***, Model Release: no

Transfer dogovara Monchi

Barcelona je isprva tražila 20-ak milijuna eura za Rakitića, ali Mundo sada tvrdi kako mu neće stvarati probleme i da će ga pustiti u Sevillu i za deset milijuna eura, jer ipak je bio njihov najodaniji vojnik dugih šest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitiću je bio san završiti karijeru u Sevilli uz kojeg ga vežu najljepše uspomene. Tamo je njegova karijera eksplodirala, neki vele da je tamo igrao i najbolji nogomet, a na koncu u Sevilli je upoznao i svoju suprugu Raquel.

Kao ključnu osobu u transferu Rakitića, Španjolci označavaju sportskog direktora Seville, Monchija, koji je Rakitića doveo iz Seville u svom prvom mandatu za samo milijun i pol eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rakitić je u odličnim odnosima s Monchijem, a Barcelona nema ništa protiv toga da on pojača Sevillu. Tamo ga pamte kao velikog igrača i kapetana koji ih je vodio do najvećih uspjeha i u ovoj priči će svi biti zadovoljni", zaključuje Mundo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo