KRAJ: / Na krilima Dudua Hrvatska do pobjede!

Do kraja kvalifikacija pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom još su tri utakmice u kojima trebamo osvojiti devet bodova želimo li biti prvi u skupini.

6.9.2011.
20:13
VOYO logo

Zagreb. Stadion Maksimir. Gledatelja: 25.000. Sudac: Carlos Velasco Carballo (Španjolska)

Strijelci: 0:1 - Hemed (44.'), 1:1 - Modrić (47.'), 2.1 - Eduardo (55.'), 3:1 - Eduardo (57')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton: Ben Haim (51.')

Hrvatska: Pletikosa, Ćorluka (od 46. Eduardo), Lovren, Šimunić, Strinić, Srna, Modrić, Vukojević (od 46. Dujmović), Kranjčar, Mandžukić, Jelavić (od 87.' Kalinić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrael: Aouate (od 46.' Haimov), Ben Haim, Gershon, Kayal, Twatha, Hemed, Benayoun, Zahavi (od 68.' Shechter), Khutaba, Ben Harush, Cohen (od 57.' Golsa) Kraj utakmice. Odličnom igrom u prvih 15 minuta nastavka Hrvatska je uspjela preokrenuti vodstvo Izraela i doći do nova tri boda u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Pobjedom smo potvrdili najmanje drugo mjesto u kvalifikacijama.

87'- Kalinić ušao u igru u posljednjim minutama susreta. Iz igre je Bilić izvadio Jelavića, koji je nagrađen pljeskom Maksimira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Poništen pogodak Hrvatske zbog zaleđa. Još jednom je odlično nabacio Darijo Srna s desne strane. Pogodio je točno u glavu Jelavića, koji zabija u mrežu, ali je pogodak opravdano poništen zbog zaleđa.

78' - Lovren odletio u vratnicu. Nakon ubacivanja s lijeve strane Darija Srne, Lovren je pokušao doći do jedne lopte, međutim nije uspio i u punom je naletu pogodio vratnicu. Na sreću, vrlo brzo se vratio na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Strinić srušen u kaznenom prostoru Izraelaca. Strinić je požutio nakon što je sudac procijenio da je naš reprezentativac simulirao jedan prekršaj u kaznenom prostoru, međutim ostaje dojam da je bio kazneni udarac.

71' - Srna raskrvario glavu. U jednom zračnom duelu došlo je do kontakta glavama Srne i jednog izraelskog igrača, a obojici je pukla arkada pa im je morala biti pružena liječnička pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Posljednja zamjena u Izraelu. Umjesto Zahavija u igri je Shechter.

62' - Hrvatska ostala bez Srne protiv Grčke. Zbog visoko podignute noge u duelu sa Twathom požutio je kapetan Darijo Srna, što mu je četvrti karton u kvalifikacijama zbog čega će propustiti dvoboj u Pireju protiv Grčke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Kranjčar propustio do kraja nokautirati Izrael. Eduardo je dao odličnu povratnu loptu na deset metara za Niku Kranjčara, on je ciljao, ali je otišlo tik uz vratnicu.

57' - Zamjena kod Izraelaca. Umjesto Cohena u igri je Golsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - GOOOOOLLLL za Hrvatsku. Darijo Srna odlično je nabacio s desne strane. Pogodio je Eduardo, koji je odličnim trzajem glavom uz pomoć vratnice pogodio za vodstvo 3:1.

55' - GOOOOOOLLLLL za Hrvatsku. Luka Modrić odlično je povukao kontru i proigrao Eduarda, koji lakoćom prebacuje vratara Izraela i pogađa za vodstvo Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Brutalni start Ben Haima na Eduardu. Eduardo je primio loptu, a Ben Haim je točno pred sucem brutalno startao na nogu Dudua. Sudac nije imao milosti i pokazao je Izraelcu izravni crveni karton.

47' - GOOOOLLLL za Hrvatsku. Modrić se na 25 metara oslobodio čuvarai vidio prostor za udarac. Odlično je opalio i pogodio suprotni kut izraelskog vratara za izjednačenje na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Dvije zamjene u Hrvatskoj na početku drugog dijela. Bilić je na poluvremenu svlačionici ostavio Ćorluku i Vukojevića, a u igri su Eduardo i Dujmović. Zamjenu su napravili i Izraelci. Umjesto vratara Aouatea u igri je Haimov.

Kraj prvog dijela. Izrael na odmor ide sa prednošću od 1:0. Uspjeli su iskoristiti svoju priliku u samoj završnici prvog dijela i doći do velikog vodstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Zahavi požutio. Zbog prekrašaja na 40 metara od svojeg gola na Dariju Srni požutio je Zahavi.

44' - GOOOOOLLL za Izrael. Benayoun se izborio za jednu loptu na 20 metara od našeg gola nakon loše reakcije Šimunića i odlično ju ostavio Hemedu. On se odhrvao Dejanu Lovrenu i sa 15 metara pogodio pokraj nemoćnog Stipe Pletikose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Dobar udarac Strinića. Nakon dobrog ubacivanja s desne strane lopta je došla na suprotnu stranu do Strinića, koji je dobro pucao, ali je vratar Izraela kratko odbio loptu. Na odbijancu su prvi bili gostujući braniči i uspjeli su otkloniti opasnost.

37' - Požutio je Ben Harush. Zbog odugovlačenja s povratkom lopte u igru požutio je Izraelac Ben Harush.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Jelavić sam izašao pred Aouatea. Odličnu dugu loptu iz obrane dobio je Nikice Jelavić. Prvim dodirom izbacio je svojeg čuvara i izašao sam pred vratara. Međutim u ključnom trenutku se spetljao i propala je velika prilika za vodstvo Hrvatske.

32' - Ćorluka poslao previsoku loptu za Jelavića. Dobio je Ćorluka na desnoj strani dosta prostora za dobar ubačaj u sredinu, ali je nabacivanje bilo previsoko za Jelavića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26' - Kranjčar pucao pokraj gola. Niko Kranjčar odlučio je okušati svoj udarac sa 25 metara, ali otišlo je to malo pored desne vratnice gola Izraelaca.

23' - Zahavi zaprijetio Pletikosi. Pokušali su Izraelci udarcem iz daljine, ali Zahavi je pucao točnu u Pletikosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' - Srnin ubačaj otišao u gol-aut. Dobili smo priliku iz slobodnog udarca iskosa s desne strane, ali ubačaj Darija Srne bio je previsok za sve u kaznenom prostoru i prilika je otišla u nepovrat.

16' - Zadnji red Hrvatske vodi igre. Na početku utakmice lopta se najviše vremena nalazi u nogama hrvatskih obrambenih igrača, Modrić i Kranjčar se ne dolaze po lopte, pa tako ne stvaramo ni prave prilike pred golom gostiiju,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' - Ćorluka opalio sa 20 metara. Pokušao je hrvatski branič iznenaditi vratara Izraela udarcem iskosa s desne strane, ali dobro je reagirao Aouate i odbio loptu.

6' - Lovren dobro pucao glavom. Nakon udarca iz kuta Darija Srne na drugoj stativi loptu je dočekao Dejan Lovren i uputio dobar udarac glavom, ali uspio je to obraniti Aouate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5' - Izraelu poništen gol zbog zaleđa. Kayal je dobro pucao sa 25 metara. Lopta je na putu do gola pogodila Benayouna i promijenila smjer te završila u mreži Pletikose. Sudac je opravdano zbog zaleđa najboljeg izraelskog igrača poništio pogodak.

2' - Zahavi zaprijetio iz slobodnog udarca. Dobili su Izraelci slobodan udarac na 30-ak metara od gola Stipe Pletikose. Pokušao je Zahavi izravnim udarcem po golu, ali otišlo je to daleko iznad vratiju.

1' - Počela je utakmica na Maksimiru. Uvjeti za igru su idealni, a prvi sa centra krenuli su Izraelci.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Slaven Bilić na Maksimir će istrčati sa napadačkim dvojcem Mandžukić - Jelavić, dok će iza njih vratima Izraelaca prijetiti Kranjčar, Modrić i Srna. U obrani je u odnosu na Maltu otpao Vrsaljko, a u i igri je Šimunić. U drugoj utakmici naše skupine veliku uslugu radi nam Latvija koja u Rigi sa Grčkom igra 1:1. Poveli su Latvijci preko Aleksandr Cauna u 19. minuti., a izjednačenje Grcima donio je Papadopoulos u 85. minuti.

S Izraelcima su Vatreni u kvalifikacijama dosad igrali tri utakmice i svaki put izlazili kao pobjednici, iako nikad nije bilo lako. U posljednjem dvoboju koji smo igrali na Ramat Gan stadionu slavili smo 2:1, ponajviše zahvaljujući trenutnoj inspiraciji Nike Kranjčara.

Hrvatski je veznjak u toj utakmici zabio dva pogotka u prvom dijelu i otvorio put ka pobjedi. Ipak Izraelci su uspjeli smanjiti deset minuta prije kraja susreta, pa smo do kraja utakmice strahovali za osvajanje tri boda.

U Maksimiru je Hrvatska apsolutni favorit. Sve osim pobjede Bilićevih izabranika bilo bi veliko iznenađenje, a pobjedom bi definitivno osigurali najmanje drugo mjesto u skupini i dodatne kvalifikacije, te mirnije čekali konačni rasplet.

Do kraja Grčka i Hrvatska trebaju odigrati tri utakmice. Domaćim pobjedama protiv Izraela i Latvije, te gostujućom u Grčkoj sigurno smo prvi. U slučaju da ne pobijedimo Grke, trebamo se nadati da im bodove mogu uzeti Gruzija ili Latvija na svojem terenu.

Da bi uopće razmišljali o takvom raspletu, prvo moramo pobijediti Izraelce, koji imaju velikih problema u svojoj reprezentaciji, a i vidno su uzdrmani nakon domaćeg poraza od Grka prije četiri dana. Vatreni bi to trebali znati iskoristiti i upisati vrijedna tri boda uoči odlaska u Pirej.

Vezani članci:

arti-201109060090006 arti-201109050245006 arti-201109050706006

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo