KRAJ: /

Milan u 92. minuti šokirao Barcelonu!

Barcelona neće u idiličnom ozračju dočekati Milan u 1. kolu skupine H Lige prvaka. Štoviše, prvenstveni 2:2 remi protiv Real Sociedada, unatoč 2:0 vodstvu u 11.

13.9.2011.
16:06
VOYO logo

Barcelona. Stadion Nou Camp. Gledatelja: 90.000. Sudac: Martin Atkinson (Engleska)

Strijelci: 0:1 - Pato (20.'), 1:1 - Pedro (35.'), 2:1 - Villa (50.'), 2:2 -Thiago Silva (90.')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona: Victor Valdes, Daniel Alves, Mascherano, Busquets, Abidal, Xavi, Iniesta, Keita, Villa, Messi, Pedro

Milan: Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta, Van Bommel, Seedorf, Nocerino, Boaten, Pato, Cassano

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice. Barcelona i Milan su na otvaranju Lige prvaka odigrali na Nou Campu bez pobjednika 2:2.

90' + 2 - GOOOOLLLLLL za Milan. U posljednjem napadu na utakmici Talijanu su došli do izjednačenja. Nakon udarca iz kuta, u šesnaestercu Barce najviši je bio Thiago Silva i glavom je pogodio za 2:2.

85' - Pep izvadio strijelca za vodstvo. Umjesto Davida Ville u igri je Affelay.

83' - Seedorf u kontri Milana. Barcelona čuva loptu, a Milan se orijentirao na kontre. Jednu takvu pokrenuo je Clarence Seedorf, ali nakon što je došao od 16 metara nije uspio zavuči loptu u sredinu za napadače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - U igri kod Milana je Aquilani. Iz igre je izašao Van Bommel.

75' - Nesta blokirao Messija. Probao je Messi još jednom sa ruba šesnaesterca, ali je pravovremeno izašao Nesta i uspio blokirati udarac Argentinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Požutio Dani Alves. Brazilac je malo žešće startao na Urbyja Emanuelsona, a sudac nije imao milosti i upisao je Alvesa u svoju knjižicu.

69' - Villa pokušao iz slobodnog udarca. Ponovno je Španjolac pokušao zabiti iz slobodnog udarca, ovog puta sa 25 metara iskosa, ali loše je to izveo i lopta je otišla daleko od vratiju.

67' - Puyol ušao u igru i uzeo kapetansku traku. Na klupu je Pep Guardiola poslao Keitu.

62' - Emanuelson ušao u igru kod Milana. Iz igre je izašao neprimjetni Cassano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Požutio Nesta. 35-godišnji Talijan na 25 metara od svojeg gola srušio je Messija, a sudac mu je zbog tog starta pokazao žuti karton.

55' - Messi srušen u kaznenom prostoru Milana. Messi je uspio doći do jedne lopte u kaznenom prostoru gostiju, Nesta ga je srušio, ali sudac je pokazao samo na korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - GOOOOOLLL za Barcelonu. Dobila je Barcelona slobodan udarac na 30 metara od gola Milana. Loptu je uzeo Villa i fantastičnim udarcem pogodio iza nemoćnog Abbiatija za gol Španjolaca.

48' - Xavi odlično pucao, Abbiati atraktivno obranio. Ponovno je svoj udarac iz daljine okušao kapetan Barce Xavi, ovog puta iskosa s desne strane sa 25 metara, ali je Abbiati paradom odbio tu loptu u korner.

46' - Počelo je drugih 45 minuta.

Kraj prvog dijela. U prvih 45 minuta Barcelona je imala potpunu dominaciju, ali Milan ima zadovoljavajućih 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' + 2 - Xavijev udarac prohujao pokraj vratnice. Sa 25 metara iskosa s lijeve strane oprobao je svoj udarac Xavi. Bio je to jak udarac, ali otišao je pokraj vratnice.

45' - Dani Alves pucao preko gola. Dobio je Brazilac priliku iz slobodnog udarca sa 30 metara, ali je to loše izveo i otišlo je to daleko od gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - Zbog ozljede izašao Iniesta. Novi problemi za momčadi Pep Guardiole javili su se zbog ozljede Inieste. Umjesto njega u igri je Fabregas.

36' - GOOOOOOLLLLL za Barcelonu. Messi je uspio prevariti dvojicu braniča Milana svojim driblingom i nabacio loptu u sredinu, gdje je sam ostao Pedro, a njemu nije bilo teško pogoditi u praznu mrežu gostiju.

34' - Prva izmjena u Milanu. Iz igre je izašao Boateng, a umjesto njega je ušao Ambrosini.

31' - Messi pucao, Abbiati obranio. Odlično je u petercu Milana primio loptu Messi. Prevario je svojeg čuvara i pokušao pogoditi u prvi kut, ali tu ga je čekao vratar Milana i odbio loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28' - Atraktivan pokušaj Ville. Nakon ubacivanja s desne strane u sredini je nečuvan ostao Villa. Pokušao je Španjolac atraktivno iz poluvoleja, ali otišlo je to iznad vratiju.

26' - Messi ponovno zaprijetio. Najveća opasnost za vrata Milana je najbolji igrač današnjice, ali Argentinca večeras odlično čuva Nesta, koji je odlično blokirao Messijev udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' - Messi pogodio vratnicu. Barcelona je dobila priliku iz slobodnog udarca na 25 metara. Loptu je uzeo Leo Messi, ali je njegov udarac zaustavila vratnica.

18' - Požutio van Bommel. Nizozemac je dobio žuti karton zbog prigovora.

17' - Pato ponovno stvorio probleme obrani Barce. Pato je uspio doći do jedne lopte na 30 metara od gola Barcelone. Navukao je na sebe trojicu domaćih igrača i odlično podvalio loptu desno za Boatenga. On se odlučio na udarac, ali otišlo je to daleko iznad vratiju.

12' - Villa iskosa pogodio vanjski dio mreže. Nakon ubacivanja iz kuta s lijeve strane, lopta je došla na Ville na suprotnoj strani. On je bio dosta iskosa, ali se odlučio na udarac. Ipak, nije bilo opasnosti za vratara Milana jer je pogodilo vanjski dio mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' - Dobra reakcija Abbiatija. Probio je desnu stranu Dani Alves i dobro nabacio. Smjer lopte je skrenuo Zambrotta, ali je na mjesto bio vratar Milana te je uspješno odbio loptu u korner.

6' - Pokušaj Ville iz daljine. Barcelona je odgovorila preko Davida Ville, ali je njegov udarac sa 20 metara otišao daleko od vratiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=al2EopjgfP417FKc

1' - GOOOOOOLLLL za Milan. Pato je već u 20. sekundi pobjegao obrani Barcelone i sam istrčao pred Victora Valdesa. Bez većih problema matirao je domaćeg vratara mreže i pogodio za iznenađujuće vodstvo Milana već na početku utakmice.

Bolje otvaranje Lige prvaka od dvoboja europskih velikana Barcelone i Milana teško je zamisliti. Na Nou Camp će europski prvak ugostiti prvaka Italije i pokušati ispraviti loš dojam koji su ostavili u posljednjem kolu Primere kada su remizirali sa Real Sociedadom. Ništa bolje raspoloženje nije ni u Milanu, koji je na San Siru u prvom kolu Serie A odigrao 2:2 sa Laziom.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina E Chelsea - Leverkusen 2:0 (Luiz 67.', Mata 90.') Genk - Valencia 0:0

Skupina F Olympiakos - Marseille 0:1 (Lucho 51.') Dortmund - Arsenal 1:1 (Perišić 88.' / Van Persie 42.')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina G Apoel - Zenit 2:1 (Manduca 73.', Almeida 75.' / Žirijanov 63.') Porto - Šahtar 2:1 (Hulk 28.', Kleber 51.' / Luis Adriano 12.')

Skupina H Victoria - Bate 1:1 (Bakos 45.' / Renan 68.') Barcelona - Milan 1:1 (Pato 20.' / Pedro 35.')

Trener Barce Joseph Guardiola ovako je najavio utakmicu s Milanom.

"Naučili smo lekciju da svih 90 minuta moramo igrati vrhunski, svako se opuštanje plaća. Bili smo kažnjeni i nadam se da se to više neće ponoviti. Jasno nam je i da ćemo ove sezone morati biti bolji nego lani želimo li osvajati trofeje! Svima smo 'trn u oku', a znano je da je teže braniti nego osvajati naslove", kaže Barçin trener, koji o slabijoj predstavi nekih igrača (Messi, Iniesta, Villa) nije želio govoriti.

Milanov veznjak Kevin-Prince Boateng, unatoč startnom prvenstvenom remiju na San Siru protiv Lazija (2:2), pun je optimizma uoči dolaska na Nou Camp.

"Da ne vjerujem u uspjeh protiv Barcelone, ne bih ni igrao nogomet! Svakoga se može pobijediti, nema nepobjedivih", kaže Boateng i dodaje:

"Moramo zaustaviti Xavija i Iniestu, tako ćemo presjeći dotok lopte Davidu Villi, Daniju Alvesu i Messiju. Ključna je to blokiranje kreatora Barcine igre. Imamo izvrsne napadače i siguran sam da ćemo zabiti barem jedan gol", kaže Boateng i naglašava:

"Završit će bez pobjednika, bit će 1:1!".

Dodajmo da je Boateng u pravu kad govori o napadačima. Ibrahimović, Cassano i Pato mogu probiti svaku obranu, tako su i Laziju zabili dva gola i stvorili još niz prilika. Ali, obrana je također 'progutala' dva, zadnji je red sigurno lošiji dio momčadi.

Manchester United bez Ferdinanda kod Benfice

U prvom nastupu u novoj sezoni Lige prvaka, na gostovanju kod Benfice u srijedu u Lisabonu u 1. kolu C skupine, menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson izvest će na travnjak postavu bez dvojice udarnih srednjih braniča, Rija Ferdinanda i Nemanje Vidića.

Ferdinand je u 1. kolu Premiershipa zadobio ozljedu butnog mišića na desnoj nozi. Propustio je oglede protiv Tottenhama i Arsenala, ali je zaigrao u subotnjoj prvenstvenoj pobjedi protiv Boltona s 5:0.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=nvwgv3yYANUkevcT
szólj hozzá: Bol 0-5 Man U

Svejedno, Manchester United je objavio kako Ferdinand nije na popisu putnika za Lisabon. Možda ga je Ferguson odlučio poštedjeti tog nastupa, kako bi što spremniji dočekao nedjeljni prvenstveni derbi protiv Chelseaja.

Podsjećamo, Nemanja Vidić je izvan stroja zbog ozljede lista. Uz njih dvojicu, na popisu ozlijeđenih u redovima 'crvenih vragova' još su Tom Cleverley, Rafael da Silva i Danny Welbeck.

Vezani članci:

arti-201109060542006 arti-201109100357006 arti-201109120487006

Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo