Football Leaks /

Kraj Lige prvaka kakvu poznajemo: 16 najbogatijih klubova pokreće Super Ligu!?

Image
Foto: AP Images

Ligu bi sačinjavalo 11 klubova osnivača i pet 'gostiju', a osnivači bi bili zaštićeni od ispadanja i imali bi zajamčena mjesta u ligi sljedećih 20 godina

3.11.2018.
13:46
AP Images
VOYO logo

Jedanaest europskih klubova skiciralo je plan prema kojem bi "ugasili" Ligu prvaka i zamijenili je europskom Superligom, stoji u izvještaju koji je objavio njemački Der Spiegel.

Glasine o europskoj Superligi kolale su i ranije, uz priču da bi se najpoznatiji klubovi Starog kontinenta mogli odvojiti i formirati vlastito natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takve su priče navodno dovodile do toga da UEFA radi ustupke bogatim klubovima i daje im veći financijski kolač u Ligi prvaka kako bi ih zadržala u natjecanju. No, prema tekstu Der Spiegela, koji se temelji na dokumentima dobivenima od Football Leaksa (internetska stranica nogometnih 'zviždača'), nova liga bila bi neovisna od UEFA-e. Imala bi 16 klubova s fazom razigravanja po skupinama i nokaut rundama, a počela bi 2021.

Ligu bi sačinjavalo 11 klubova osnivača i pet "gostiju", a osnivači bi bili zaštićeni od ispadanja i imali bi zajamčena mjesta u ligi sljedećih 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema tekstu Der Spiegela, 11 osnivača bi bili Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Juventus, Milan, Bayern i PSG.

A dokument koji je u posjedu njemačkog lista navodi da bi pet gostiju bilo – Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Marseille, Inter i Roma. Isto se tako navodi mogućnost osnivanja druge lige gdje bi ovih pet gostiju iz Superlige razigravalo s vodećim momčadima drugog natjecanja kako bi zadržali status u elitnom rangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo