KRAJ: / Barcino čudo na kraju utakmice, Real na koljenima!

Atmosfera uoči uzvrata polufinala Lige prvaka vrlo je 'nabrijana'.

3.5.2011.
10:43
VOYO logo

Barcelona. Camp Nou. Gledatelja: 90.000. Sudac: Frank De Bleeckere.

Strijelci: 1:0 - Pedro (54), 1:1 - Marcelo (64).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA (4-3-3): Valdes - Alves, Mascherano, Pique, Puyol - Xavi, Busquets, Iniesta - Villa, Messi, Perdo

REAL MADRID (4-2-3-1): Casillas - Arbeloa, Carvalho, Albiol, Marcelo - Xabi Alonso, Diarra - Ronaldo, Kaka, Di Maria - Higuain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ UTAKMICE

89' - igru napušta Puyol, a uz veliki pljesak cijelog Camp Noua ulazi povratnik nakon operacije , Baçino čudo - Aric Abidal. Ulazi i Afellay umjesto Pedra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - pokušao je Xavi iz slobodnog udarca iz velike daljine, no nije bio precizan.

84' - otkako je ušao u igru Adebayor više misli kako udariti Barçine igre nego kako postići pogodak. Žuti katon i njemu nakon prekršaja na Messiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - strijelac Pedro je neoprezno startao na Lassu za što je nagrađen žutim kartonom.

75' - grub prekršaj Marcela na Messiju u samom kutu igrališta. Zaslužio je Brazilac žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - umjesto Davida Ville u igru ulati Keita.

72' - nakon što je lopta dugo kružila oko gostujuće obrane, s desne strane ubacio je Busquets i pronašao samog Messija. Bilo je to ipak malo previsoko za omalenog Argentinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - požutio je nakon prekršaja na Messiju i Xabi Alonso.

64' - GOL!!! Prošao je Di Maria sjajno po lijevoj strani pored Barçinih braniča, namjestio se na udarac i pogodio vratnicu. Lopta mu se sretno vraća u noge nakon čega kratko dodaje za Marcela koji ju sa sedam metara gura u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - nakon što je Adebayor zamijenio Higuaina, u igru umijesto Kake ulazi Ozil.

57' - Diarra je zbog gurbog prekršaja na sredini terena zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - GOL!!! - Fantastičnom dubinskom loptom s gotovo centra igrališta Iniseta je pronašao samog Pedra koji ju majstorski šalje u kut nemoćnog Casillasa.

47' - Ronaldo je projurio kroz sredinu Barçine obrane nakon čega je uposlio Higuaina koji izlazi sam pred Valdesa i prebacuje ga. Lopta ulazi u mrežu, ali sudac svira prekršaj za domaće jer je netom prije Ronaldo u padu zakačio Mascherana i na taj način ga spriječio da dohvati Higuaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - krenuo je nastavak susreta u Barceloni. No, prije samog nastavka u teren je utrčao dobro nam poznati Jimmy Jump.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Real je krenuo iznenađujuće ofenzivno i visoko prema obrani Barcelone. No, Barçina obrana lako se branila te postepeno počela razvijati svoju prepoznatljivu igru. Nakon pola sata Barça je u potpunosti zagospodarila terenom. Njeni igrači, na čelu s Messijem našli su se u nekoliko navrata u čistim situacijama, no goste je spašavao danas fantastični Iker Casillas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Barcelona ima 67% posjede lopte, a Real svega 33% i čekaju na prvi udarac u okvir vrata. Za razliku od njih domaći nogometaši su imali već četriri vrhunske prilike, ali Casillas igra utakmicu sezone.

37' - još jedna fantastična obrana Ikera Casillasa nakon opasnog udarca raspoloženog Lea Messija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Pedro Rodriguez je s vrha šesnaesterca pucao pored vrata-

34' - najveća prilika na utakmici, ostala su trojica domaćih protiv dvojice Ralovaca, Messi je uposlio Villu koji s desne strane gađa suprotan kut Realovih vrata, no Casillas paradom izbacuje loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - Krenula je Messi u svom stilu, lažnjakom je izbacio dva braniča Reala, no sa svega desetak metara nije dobro naciljao protivnička vrata.

32' - evo prilike za Barçu. Pokušao je nakon dobre kombinacije domaćih Messi s ruka kaznenog prostora iznenaditi Casillasa, no nije se dao Realov vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' Ricardo Carvalho još je jednom na sredini terena srušio Messija. Sudac mu je ovog puta progledao kroz prste.

21' - mogla je Barcelona povesti na Camp Nou. Ubacio je Alves iz kornera, sam na sedam metara ostao Busquets i glavom tukao po sredini vrata gdje je loptu spreman dočekao Casillas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17' - duga akcija Reala, kružili su nekoliko puta gosti oko domaće obrane nakon čega je s desne strane ubacio Di Marija, no u posljednji tren ispred Higuaina loptu hvata Valdes.

13' - prekršaj Carvalha na sredini terena. Krenuo je Messi u solo prodor nakon čega ga ruši Portugalac i dobiva žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' - za sada su vratari bez posla, pokušava Real agresivnom i otvorenom igrom doći do prilike. Za sada se igrači Barcelone s lakoćom brane.

5' - krenuo je Real iznenađujuće, vrlo visoko napadajući Barçine braniče, no dobro su se postavili domaćini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - započeo je susret na Camp Nou.

Za raliku od prvog susreta u sastavu Reala su Kaka i Higuain dok se u redove Barçe vrati važan Guardiolin kotačić Andres Iniesta.

NAJAVA Nakon šest dana međusobnih optuživanja i vrijeđanja, Barcelona i Real Madrid će na Camp Nou odigrati uzvratnu utakmicu polufinala Lige prvaka u kojoj će Kraljevski klub bez isključenog Pepea, Sergia Ramosa i trenera Josea Mourinha pokušati napraviti čudo i nadoknaditi poraz od 2:0 iz prve utakmice.

.mcrmeebo { display: block; background:url("http://widget.meebo.com/r.gif") no-repeat top right; } .mcrmeebo:hover { background:url("http://widget.meebo.com/ro.gif") no-repeat top right; } http://widget.meebo.com/mcr.swf?id=oTtgzoDcjT

UEFA je dan prije susreta poništila sve prigovore najvećih španjolskih rivala što je razljutilo oba tabora, a Xavi je komentare o "nesportskom ponašanju Barceloninih igrača" nazvao sramotom:

"To što je Real radio proteklih dana je prava sramota, logično je da je UEFA odbacila pritužbe iz Madrida. Imam osjećaj da se premalo priča o nogometu i to me čini tužnim. Moramo opet biti superiorni kako bismo potvrdili prolaz u finale na Wembleyju. Moramo ostati dosljedni svojoj filozofiji igre, biti dominantni i pobjedom opet usrećiti naše navijače", izjavio je Xavi.

Španjolski mediji čine sve da atmosferu prije utakmice još više nabriju. Mundo Deportivo tako javlja o prljavom tajnom planu Realovih igrača, koji će, ako shvate da na mogu pobijediti, napraviti sve kako bi Barcelonu što više oslabili u finalu protiv Manchester Uniteda 28. svibnja na Wembleyu. Plan je isprovocirati Messija, Busquetsa i Alvesa da dobiju treći akumulirani žuti karton i propuste finale, te kod ostatka momčadi isprovocirati barem jedno izravno isključenje, piše Mundo Deportivo navodeći kako realovci na Camp dolazi 'umrijeti ubijajući'.

A Jose Mourinho sve će to promatrati iz VIP lože Camp Noua. Portugalac oči uzvrata nije želio davati izjave te je riječ prepustio svojem pomoćniku Aitoru Karanki, koji smatra da UEFA nije trebala olako odbaciti njihove pritužbe, uključujući i onu o navodnom Busquetsovom rasističkom vrijeđanju Marcela. Tvrdi da će sve to dovesti do novih incidenata na terenu:

"Svi su vidjeli što se događalo na Santiago Bernabeu. Na Camp Nou ćete vidjeti kaos, igrače koji ne poštuju pravila i koji se rasistički vrijeđaju", izjavio je Karanka.

Real zavjeru vidi i u činjenici da dvoboj na Camp Nou sudi Nou Campu sudi Frank de Bleeckere, čovjek koji je Mourinhovom Interu prošle sezone u polufinalu istog natjecanja isključio igrača (Thiaga Mottu) nakon, kako stoji u madridskoj verziji priče, teatralne predstave i vrhunskog simuliranja Sergija Busquetsa.

No trener Barcelone Pep Guardiola samo je odmahnuo rukom na priče iz Madrida.

"Real ne može odlučivati tko će igrati, a tko ne. Ja svoje igrače poznajem jako dobro i oni su profesionalci. Oni vole sport, mogu napraviti pogreške, ali oni su pravi primjer za mnoge igrače diljem svijeta", tvrdi Guardiola.

Više o temi: specijal-201102150360004-Liga prvaka

Vezani članci:

arti-201105020794006 arti-201104280649006 arti-201104300219006 arti-201104280432006 arti-201104290840006

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo