VATRENI JE U SJAJNOJ FORMI / Kovačić briljirao u derbiju protiv Liverpoola. Dinamov protivnik u Europa ligi kiksao, ali je i zabio dva gola

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je drugo poluvrijeme za Chelsea

28.8.2021.
20:47
Profimedia
VOYO logo

U derbiju 3. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool i Chelsea su na Anfieldu igrali 1-1 (1-1). Goste je u vodstvo lijepim pogotkom glavom u 22. minuti doveo Havertz nakon ubacivanja iz kuta Jamesa, a na konačnih 1-1 poravnao je Salah iz kaznenog udarca u petoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

Domaći su dobili jedanaesterac nakon što je sudac Taylor pregledom snimke ustanovio kako je James igrao rukom na svojoj gol-liniji i tako spriječio izlazak lopte u mrežu pa je stoga osim na bijelu točku pokazao i crveni karton braniču Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti iz Londona ipak su uspjeli čitavo drugo poluvrijeme s igračem manje obraniti svoj gol i osvojiti bod. Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je drugo poluvrijeme za Chelsea i odigrao je sjajno. Prema Sofascoreu dobio je ocjenu 7.2, istu kao i strijelac Havertz, a skupio je solidnih 91.3 posto točnih dodavanja, imao je 5/6 osvojenih duela na tlu, tri puta je oduzimao loptu i jednom ju presijecao.

Ovim remijem Liverpool i Chelsea ostali su poravnati na ljestvici, sada dijele drugo mjesto sa po sedam bodova, koliko ima i vodeći West Ham United te četvrti Everton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Dinamov protivnik kiksao

Ranije u subotu je suparnik zagrebačkog Dinama u skupini H Europske lige, West Ham United na svom terenu odigrao 2-2 (1-0) s Crystal Palaceom. West Ham je dva puta vodio, a kod oba pogotka ulogu je imao njegov najbolji igrač Michail Antonio, on je u 39. minuti asistirao Fornalsu za 1-0, da bi u 68. minuti bio strijelac za 2-1. No, gosti su se oba puta uspijevali vratiti i to zahvaljujući Gallagheru koji je pogađao za 1-1 u 58. i 2-2 u 70. minuti.

Dinamo i West Ham susrest će se u 1. kolu u Zagrebu 16. rujna, dok je njihov dvoboj u Londonu na programu u posljednjem 6. kolu 9. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo