KOVAČEVA ODLUKA MOGLA BI SE POKAZATI VELIKOM: / Je li ovo je glavni razlog zašto se odlučio za nečuven potez?

Image
Foto: AFP

Legenda kluba to nije doživjela od doba Louisa van Gaala.

26.10.2018.
10:53
AFP
VOYO logo

Po prvi put u osam godina njemački reprezentativac i član Bayerna Thomas Müller dvije je utakmice u nizu započeo s klupe. Međutim, on se nije pobunio zbog odluke Nike Kovača. Štoviše, prihvatio ju je sasvim mirno o čemu svjedoče riječi Joshue Kimmicha.

"Njegovo ponašanje je izvanredno. Uvijek je pozitivan. Svi znaju da želi igrati. Uvijek nas potiče i uvijek ima prave riječi. Zbog toga je fenomenalan", kazao je Kimmich za Bild. Sam napadač ne želi dizati prašinu te je poslije posljednje Bayernove utakmice u Ligi prvaka ovog tjedna dao dosta odmjerene izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas smo imali samo jednu izmjenu, ali puno je važnije da smo kao momčad razgovarali o utakmicama. Nema nikakve koristi da sada ovdje uđemo u nekakvu raspravu", poručio je.

Postavlja primjer

S obzirom na to da Bayern u sljedeće dva i pol tjedna igra pet utakmica Müller će sigurno dobiti priliku jer će James Rodriguez morati odmoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova odluka Nike Kovača mogla bi se pokazati velikom pogotovo jer prepoznaje koliki je Müllerov utjecaj u svlačionici. On je vođa momčadi pa je stoga za pretpostaviti da bi se drugi grači mogli ugledati u njega i lakše prihvatiti Kovačeve odluke te mu dopustiti da slobodnije rotira te prihvate njegovu viziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biti trener kluba poput Bayerna izrazito je teško s obzirom na to da treba zadovoljiti apetite brojnih zvijezda. Kovač, kao i svaki trener, radi ono što smatra najbolje za klub i igrači mu ne bi trebali dodatno otežavati posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo