Dinamovci razotkriveni na pripremama: 'On sam sebe uništava'

'Svi igrači Dinama trebali bi skinuti kilažu, a onda na to nabaciti mišiće! Svi imaju viška i balasta. Niti jedan Dinamov nogometaš nema sve tjelesne kapacitete! Svakome nešto bitno nedostaje.

13.1.2013.
12:29
VOYO logo

U Dinamo se zajedno s Krunom Jurčićem vratio i kondicijski trener Vatrenih Zvonko Komes, koji je otkrio koncept priprema Modrih.

"Kondicijska priprema Dinama ove zime ima svoje faze. U prvoj se želimo pripremiti za prve tri utakmice nastavka, s Osijekom, Rijekom i Hajdukom. To je izazov, tu moramo biti najbolji. Nakon toga u suradnji s glavnim trenerom Jurčićem i stožerom želim postaviti standarde te vidjeti koji igrači od njih odstupaju. Ti postavljeni standardi garantiraju igranje europskih utakmica na višoj razini. Točnije, povezani su sa standardima klubova koji su prošli prvu fazu skupine Lige prvaka te nastavljaju natjecanje na proljeće", izjavio je Komes za Sportske novosti pa objavio kakva je situacija s igračima zagrebačkog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi igrači Dinama trebali bi skinuti kilažu, a onda na to nabaciti mišiće! Svi imaju viška i balasta. Niti jedan Dinamov nogometaš nema sve tjelesne kapacitete! Svakome nešto bitno nedostaje. Kelava? Mora paziti na svoju karijeru jer oscilira u kilaži. Recimo, Brozović ima visoku razinu brzine i izdržljivosti, ali snaga potrebna za duel je minimalna. U tjelesnom smislu je najdalje otišao, a možda je to utjecaj njegove kvalitete igranja - Mateo Kovačić! Mateo ima kvalitete koje se teško daju utrenirati - eksplozivnost, baratanje loptom u visokom intenzitetu, sve je bolji u izdržljivosti, duel i snaga su također na visokoj razini. Kovačić je korak ispred svih ostalih. Njegov problem je energetski kapacitet, anaerobni. Kad je u maksimalnom naporu duže od 30 sekundi pada, treba mu dvije-tri minute da se vrati u normalu", kaže Komes koji se osvrnuo i na Sammira.

"On sam sebe uništava izlascima, narušava si kondiciju koja mu je potrebna za 90 minuta! Vjerujte, u kondicijskom smislu je jači čak od Kovačića! Problem je što on to ne koristi kao Kovačić na adekvatan način, ne može, kako se to kaže, 'ponavljati'. Njegov visoki intenzitet igranja traje 25 minuta u prvom poluvremenu, te još oko 20 u drugom. Ali i to je dovoljno da bude među najboljima, ako ne i najbolji igrač Dinama. Mi želimo da u visokom intenzitetu igra i u 90. minuti. To će moći jedini ako će uredno živjeti", poručuje Komes koji tvrdi da je Alen Halilović čudo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S ovom težinom i eksplozivnošću Halilović je kao Messi! Treba s njim nježno i pažljivo raditi. Treba ga trenirati, ali na način da on sam sluša svoje tijelo, mora sudjelovati. Nije jednostavno raditi s Halilovićem, jer je respekt velik. Mi u rukama imamo čudo! Taj dragulj trebamo sačuvati, dati mu još snage i izdržljivosti, i onda ćemo napraviti veliki posao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo