KONAČNI PAD: / 'Od početka najavljujem katastrofu Argentine, ali da ću pisati kako neće pobijediti ni Nigeriju, to nisam mogao ni zamisliti'

Image
Foto: AFP

Danski recept za sretan život, 'Hygge', neće im pomoći da prebole poraz koji im danas slijedi i saznanje o protivniku u osmini finala.

26.6.2018.
11:47
AFP
VOYO logo

Iako su se na izvlačenju skupina Danci malo obradovali svojim protivnicima jer su dobili poprilično slabu Australiju, a koju, eto, ipak nisu uspjeli pobijediti, i na svjetskim prvenstvima neiskusni Peru koji prvenstvo nije vidio skoro već 40 godina, zasigurno se nisu obradovali susretu s Francuskom koji im je danas na rasporedu i u kojemu, nota bene, ne očekuju ništa manje od dvije-tri lopte u svojoj mreži.

Onaj danski recept za sretan život; 'Hygge', a koji promovira sve ono što umiruje i ne stvara napetost, neće im biti od prevelike koristi nakon današnje utakmice. Još manje kada shvate da u osmini finala idu na Hrvatsku koja, složit ćete se, igra najbolji nogomet na cijelom prvenstvu... Hygge je po svojoj definiciji uživanje u razgovoru s djecom, mir kućnog ogrtača i šalice čaja, kad zalijepljen na radijator promatraš snijeg što se lijepi o susjedni krov ili kada, štajaznam, bezbrižno provodiš vrijeme sa svojim najdražima. Kada je, međutim, jedina tema tih razgovora današnji poraz od Francuske i budući od Hrvatske, a koji im ne ginu, sreća je teško ostvariva ideja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U narednih 180 minuta Danaca na Svjetskom prvenstvu moga bi im se, bojim se, promijeniti čitav koncept i životna filozofija...

Image
TRI PARA MIRE PARA: /

Nepogrešivi kolumnist Net.hr-a prognozira pobjedu Vatrenih, ali i kiks jednog velikog favorita

Image
TRI PARA MIRE PARA: /

Nepogrešivi kolumnist Net.hr-a prognozira pobjedu Vatrenih, ali i kiks jednog velikog favorita

Tri lopte u protivničku mrežu danas bi, isto tako, mogao pospremiti i miljenik euforičnih peruanskih navijača Paolo Guerrera koji na ovom prvenstvu nastupa uslijed odbačene suspenzije od igranja nogometa, a do kojeg je došlo uslijed molbi kapetana reprezentacija koje se nalaze u grupi s Peruom (Mile Jedinak – Australija, Hugo Lloris – Francuska i Simon Kjaer – Danska).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guerrero je, da podsjetim, bio suspendiran zbog zbilja male količine nedopuštenih supstanci koje se nalaze u kokainu, a zadobio ih je dok je ispijao peruanski tradicionalni napitak – čaj od kokina lišća! Taj čaj se, naime, pije kako bi ublažio upalne procese u tijelu, a ima neznatan broj alkaloida koji su razlog 'pada' Guerrera na doping testu, točnije spornih benzoilekgonina koji se nalaze u njemu.

Australskom kapetanu Jedinaku bi se ta molba, bezbeli, danas mogla obiti o glavu, ali je svakako izniman sportski potez koji bi trebao rezultirati barem Fair play nagradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U našoj skupini koja večeras ima svoje finale, jedan igrač je također kroz svoju karijeru uzimao nedozvoljene supstance putem hormona rasta na kojemu je još od djetinjstva, ali s obzirom da nije polučio nikakve uspjehe, tj. za sada neimenovani igrač nije nikada narastao, nije bilo potrebe za nikakvim suspenzijama.

Za pretpostaviti bi bilo da Nigeriju mogu pobijediti i bez Messija (evo sam ga sada i imenovao), ali moguće je da bi bez njega, zapravo, i dalje dogurali na prvenstvu. S njim, poznato je, nikada ništa nisu osvojili, pa možda danas, evo, neće pobijediti Nigeriju, a bez njega bi se možda ostali igrači malo više naigrali, ne bi svaka lopta morali ići u njegovom smjeru, zabili bi penal kada im ga VAR pokloni i - najvažnije od svega - sjajni Icardi bi napokon dobio priliku u reprezentativnom kadru. (A, poznato je kako Icardi iskorištava svoje prilike).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od početka prvenstva, proguglajte, najavljujem katastrofu argentinske reprezentacije na ovom prvenstvu. Prvo sam tom po kladionicama najvećem favoritu za osvajanje prognozirao neriješen rezultat protiv Islanda, a onda debakl protiv Hrvatske, ali da ću se naći u situaciji da pišem kako neće pobijediti ni Nigeriju - kao što to upravo činim - to nisam mogao zamisliti ni u najvećim naletima optimizma. Međutim, drago mi je da je tako. Pogotovo nakon onako prljave igre i nesportskog ponašanja u utakmici protiv Hrvatske koju smo, da vas podsjetim, spektakularno pobijedili. Messi se na kraju utakmice ni sa kime nije pozdravio, niti čestitao, već je odmah pojurio u onaj tunel i svlačionice. Nešto što ni malo ne dolikuje nekome tko si utvara da je dobar, a kamoli i najbolji...

Kako bi se Hrvatski igrači u tom slučaju ponijeli ne znam, niti ću danas saznati. Nevjerojatno dobra igra i naš pobjednički niz, danas se, naime, unatoč najavljenim promjenama u prvoj postavi zasigurno nastavlja. A, tu će pobjedu, onda i znati proslaviti k'o ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piti će, pjevati 'Barune', plesati i ljubiti se, a ne kao oni, na početku teksta spomenuti Danci koji nas čekaju u osmini finala i protiv kojih ćemo također slaviti, pokriti se dekicom i izmišljati riječi.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo