Kolumbija je izgubila od Perua u kvalifikacijama! Evo zašto je to dobro za ambicije Vatrenih na Mundijalu

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ždrijeb se održava 1. travnja, a prvenstvo počinje 21. studenog u Kataru.

31.1.2022.
14:33
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo koje se održava od 21. studenog do 18. prosinca ove godine u Kataru. Vatreni će tamo braniti srebro iz Rusije no još uvijek ne znaju iz koje će jakosne skupine ući u ždrijeb.

Naša reprezentacija je trenutno 15. po rejtingu te pleše na tankoj liniji između druge i treće jakosne skupine. Hrvatski ljubitelji nogometa zbog toga jednim okom pogledavaju prema južnoameričkim kvalifikacijama odakle stižu dvije najveće prijetnje za ostanak naše izabrane vrste u drugoj jakosnoj skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Vijesti s Maksimira /

Mislav Oršić ostaje u Dinamu

Image
Vijesti s Maksimira /

Mislav Oršić ostaje u Dinamu

Naime, Urugvaj i Kolumbija zauzimaju prva dva mjesta na listi ispod Hrvatske te u slučaju dobrih rezultata i plasmana na Svjetsko prvenstvo tih dviju reprezentacija Vatreni mogu kliznuti prema dolje, ako ne budemo briljirali u prijateljskim utakmicama od kojih nam prvo dolaze Bugari u ožujku.

Ipak jučer su stigle dobre vijesti s druge strane Atlantika gdje je je Kolumbija u nevjerojatnoj utakmici protiv Perua izgubila 1-0. Kolumbijci su uputili 30 udaraca prema peruanskom vrataru da bi u 85. minuti Edison Flores doveo Peru u vodstvo iz prvog i jedinog udarca u okvir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbjeći Njemačku, Nizozemsku i Dansku

Što to znači za ambicije vatrenih sjajno je objasnio Tomislav Globan, profesor sportske ekonomije na Sveučilištu u Zagrebu na svojim profilima na društvenim mrežama

"Kolumbiju je to koštalo 14 FIFA bodova, a to bi im mogao biti i manji problem jer je pitanje sada hoće li uopće ići na SP. Za Hrvatsku je to sjajno jer ako Kolumbija u utorak izgubi na gostovanju u Argentini, više nas ne mogu prestići ni matematički, pa makar mi izgubili obje prijateljske utakmice u ožujku. Ako Kolumbija remizira s ARG i pobijedi zadnje dvije utakmice, nama je dovoljna jedna pobjeda (ili 2 remija) u prijateljskim utakmicama da ostanemo ispred. Dobitna pozicija u svakom slučaju", napisao je Globan u svome postu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je važno da Hrvatska ostane u drugoj jakosnoj skupini svjedoči pogled na reprezentacije koje bismo u ždrijebu sigurno izbjegli takvim raspletom. U drugoj su skupini Danska, Njemačka, Nizozemska i Švicarska koje su već osigurale plasman te SAD, Meksiko te ovisno o razvoju južnoameričkih kvalifikacija – Urugvaj ili već spomenuta Kolumbija. Ždrijeb se održava 1. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo