Nije 11 milijuna... / Klubovima ipak samo dio kolača nakon prodaje prava prijenosa HNL-a, Blažićko ide u mirovinu

Image

Prodaja TV prava znači da će nakon jedanaest godina najbolja hrvatska nogometna liga napustiti programe ArenaSporta, a to će istovremeno značiti gašenje kanala HNTV-a.

22.2.2022.
14:23
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez jučer je potpisao najunosniji ugovor u povijesti i tako osigurao 44 milijuna eura za četiri nadolazeće sezone Prve HNL i ostalih nogometnih natjecanja koja su uključena u ugovoru.

Svoje su ponude poslali Hrvatski Telekom, A1 Hrvatska te Sportklub i AB Sport Consulting. Izvršni je odbor na sjednici razmotrio ponude te se odlučio za najizdašniju, onu Hrvatskog Telekoma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Puna kesa /

TV prava za HNL prodana za najveći iznos ikad, provjerite što to znači za klubove

Image
Puna kesa /

TV prava za HNL prodana za najveći iznos ikad, provjerite što to znači za klubove

Cijeli ugovor iznosi 44 milijuna eura za sljedeće četiri sezone HNL-a, što znači da se radi o cifri od 11 milijuna eura godišnje. Za hrvatski nogomet je to najunosniji ugovor u povijesti, a klubovi će dobiti uvijek dobrodošlu financijsku injekciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Blažićko odlazi u mirovinu, gasi se HNTV

Prodaja TV prava znači da će nakon jedanaest godina najbolja hrvatska nogometna liga napustiti programe ArenaSporta, a to će istovremeno značiti gašenje kanala HNTV-a. Također, velika je vijest što će od iduće sezone i HTV prenositi jednu utakmicu tjedno.

"Ono što sa sigurnošću mogu reći je da se HNTV gasi 30. lipnja, a ja idem u mirovinu," kaže Ivan Blažićko, koji je šef i stvaratelj ovog TV kanala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Divovska je to pobjeda HNS-a, vrijednost ugovora podigli su 300 posto. Sve je pokrenuo predsjednik Rijeke Damir Mišković, koji je internacionalizirao cijelu priču oko TV prava za HNL, uključivši u nju Talijane, potom Šveđane, a bio sam oduševljen činjenicom da se u nju uključio i A1," komentira Blažićko.

U HT-ovoj ponudi za prava prijenosa HNL-a uključene su troškovi održavanja prijenosa, što znači da će hrvatskim klubovima za podjelu ostati oko šest milijuna eura nakon što se oduzmu troškovi. Osim toga, dio će zaraditi i od glavnog sponzora lige koja će iduće godine promijeniti ime iz 1. HNL u Elitna liga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo