Grube liječničke greške / Klasnić za RTL Danas nakon odluke suda: 'Zdravlje mi novac ne može vratiti, moram se dalje boriti'

'Nema veze koje pare ću dobiti, opet ću morati dalje se boriti i čekati na bubreg', kazao nam je Ivan Klasnić, koji je, svemu unatoč, optimističan

31.3.2017.
19:20
VOYO logo

Ivan Klasnić konačno je našao pravdu. Za otkazivanje njegovih bubrega kriv je liječnički dvojac njegova bivšeg kluba Werdera. Odlučio je to sud u Bremenu, a liječnici moraju Klasniću platiti i 100.000 eura odštete. Iako zadovoljan presudom, za RTL je poručio: "Zdravlje mi više ništa ne može vratiti".

Götz Dimanski i Manju Guha - liječnici Werdera i sada službeno, prema bremenskom sudu, glavni krivci što je Ivanu Klasniću otkazao bubreg. Uzrok - skandalozan. Niz grubih liječnikih pogrešaka Ivana su odveli u borbu za život, pa iako zadovoljan presudom, za RTL, Klasnić nije mogao skriti bolnu istinu.

"Neda mi to sigurno zdravlje nazad i nema veze koje pare ću dobiti, opet ću morati dalje se boriti i čekati na bubreg", kazao nam je Klasnić u telefonskom razgovoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oboje liječnika Klasniću moraju isplatiti stotinu tisuća eura. Uz to, bivši Vatreni ima pravo na materijalnu odštetu, ali visina još nije utvrđena. 

"To je samo za bolove, kako ću reći, sigurno sam sretan", teško pronalazi riječi...

Ali sreća je samo privremena jer Klasnića još uvijek čeka transplantacija bubrega. Ipak, Ivan je optimističan jer se zdravstvena situacija - nije pogoršala.

"Pa ništa, isto je kao prije, čekam na bubreg i idem na dijalize. Gdje će biti operacija, prvo se treba naći donor i onda ćemo se dogovoriti gdje će biti operacija, mislim da je to najmanji problem", kazuje nam Ivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu borbu, onu sudsku, Klasnić je dobio. Ona najbitnija, životna, nastavlja se, a Ivan je uvjeren da će i njezin ishod - biti pozitivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo