NEOBIČAN TRANSFER NA POMOLU / Kinezi tvrde: Dolazi nam Arijan Ademi, kapetan Dinama iz Zagreba!

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ademi je u Dinamo stigao 2010. iz Šibenika no Modri su ga poslali na kaljenje u Lokomotivu na dvije godine. Žestoki makedonski veznjak zasigurno će u Maksimiru ostati upamćen kao klupska legenda s obzirom na to da je odigrao 358 utakmica u kojima je zabio 41 pogodak i dodao još 30-ak asistencija

6.3.2023.
14:55
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo ima još jednu prvenstvenu titulu u džepu. Nakon 24 kola u plusu su Modri 12 bodova te imaju utakmicu manje od Hajduka koji ne izgleda kao da ih može ugroziti.

Veće neko vrijeme spekulira se o želji kapetana zagrebačkog kluba Arijana Ademija da se okuša u inozemstvu i zaradi ozbiljniji novac u smiraj karijere, a po svemu sudeći interesa za njegove usluge ne nedostaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kinezi vole HNL

Tako kineski novinar Liu Yiangyu tvrdi kako je Beijing Guoan nova destinacija Arijana Ademije. Kineski je klub navodno riješio financijske probleme te mu je ukinuta zabrana dovođenja igrača.

'Vodstvo kluba je radilo prekovremeno. Guoan je tijekom proteklih godinu dana rješavao stare probleme, uključujući zaostale plaće i sporove poput naknada za raskid ugovora stranih igrača', tvrdi Yiangyu sugerirajući kako je pekinški klub opet u sedlu, a onda je bacio bombastičnu informaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Uz De Sousu, čiji je dolazak potvrđen, stiže i kapetan Dinama iz Zagreba te će uskoro postati novi veznjak Gouana', piše kineski novinar.

Simbolična odšteta za takvu klasu

Spekulira se da će odšteta za Ademija biti između 500 tisuća i milijun eura. Kinesko prvenstvo još nije počelo, a Guoan je tek završio s prvim dijelom priprema. Navodno bi Ademi trebao napustiti modru svlačionicu tijekom reprezentativne pauze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje za vidjeti hoće li se taj transfer zaista realizirati, a ako do njega dođe bit će interesantno vidjeti kako će se zagrebačka momčad snaći bez kamena temeljca svih uspjeha u posljednjem desetljeću. Zanimljivo prije nekoliko godina je Gouan ponudio 8.5 milijuna eura za Ramona Miereza no transfer je propao zbog tek uvedenog salary capa.

Ademi je u Dinamo stigao 2010. iz Šibenika no Modri su ga poslali na kaljenje u Lokomotivu na dvije godine. Žestoki makedonski veznjak zasigurno će u Maksimiru ostati upamćen kao klupska legenda s obzirom na to da je odigrao 358 utakmica u kojima je zabio 41 pogodak i dodao još 30-ak asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo