POLUDILI ZA KALINIĆEM: / Kinezi žele učiniti Vatrenog uvjerljivo naplaćenijim hrvatskim nogometašem

Image
Foto: AFP, ALBERTO PIZZOLI

Kako talijanska La Repubblica javlja, kineski Tianjin Quanjian povećao je ponudu u obliku godišnje plaće za Nikolu Kalinića na 15 milijuna eura.

9.1.2017.
10:16
AFP, ALBERTO PIZZOLI
VOYO logo

Fiorentina je prihvatila ponudu od 45 milijuna eura Kineza, objavili su u nedjelju talijanski mediji. Međutim, dogovor nije postignut jer Nikola Kalinić još uvijek nije odlučio želi li u Kinu ili ostati u Italiji.

HOĆE LI PROMIJENITI ODLUKU? Izbornik poslao neugodnu poruku Kaliniću uoči njegova transfera u Kinu

Kako bi ga nagovorili da ipak potpiše za njih, La Repubblica a Firenzeviola prenosi kako su Kinezi odlučili ponuditi Hrvatu godišnju plaću od 15 milijuna eura. Time bi Kale postao uvjerljivo najplaćeniji hrvatski igrač. Plaćeniji i od Modrića sa 7,5 milijuna godišnje u Real Madridu i Sammira koji zarađuje 6,5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ANDREAS SOLARO

Kalinić bi zaradio 60 milijuna eura za četiri godine

Tijekom četverogodišnjeg predloženog ugovora Kalinić bi zaradio 60 milijuna eura! A svima nam je jasno koliko je to primamljiva ponuda ako znamo da je Kalinić do sada tijekom svoje karijere u prosjeku po sezoni zaradio jedan milijun eura.

Vrijedi spomenuti i kako se izbornik Hrvatske Ante Čačić osvrnuo na zanimanje Kineza za hrvatskog reprezentativnog napadača. Naime, nameće se pitanje hoće li eventualni Kalinićev odlazak u Tianjin Quanjian utjecati na njegov status u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinićev eventualni odlazak u Kinu mogao bi utjecati na reprezentativnu karijeru

“Teško pitanje. Kinezi su počeli raditi čuda, stvarno se teško u njegovim godinama odreći takve plaće. Nikola posljednjih godina igra u velikoj formi i on sam najbolje zna što će odlučiti. Nadam se da njegov odlazak u Kinu neće utjecati na reprezentativnu karijeru, ali tko zna – mogao bi. Sigurno bi bilo određenih problema, tu treba računati na dugotrajne letove, promjene vremenskih zona, a zreprezentativne akcije traju tek po nekoliko dana. U svakom slučaju, bit će mu puno teže”, prokomentirao je hrvatski izbornik Ante Čačić prilikom okupljanja reprezentacije koja će sljedećih dana igrati na turniru upravo u Kini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo