dio delegacije na kvarneru / Kinezi posjetili i Rijeku: Mišković na rubu dogovora velike investicije u legendarnu Kantridu?

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Prema najavama Kinezi će uložiti u mnoge sektore hrvatskog gospodarstva, a jedan dio njihovog novca mogao bi otići i u obnavljanje bivšeg Rijekinog stadiona

10.4.2019.
17:03
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Kineski premijer Li Keqiang i njegova nogobrojna delegacija jučer su stigli u glavni grad Hrvatske

Prema najavama Kinezi će uložiti u mnoge sektore hrvatskog gospodarstva, a jedan dio njihovog novca mogao bi otići i u obnavljanje bivšeg Rijekinog stadiona Kantrida koji je izgradnjoj Rujevice pomalo pao u zaborav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kako piše 24 sata, dio kineske delegacije, zasad neimenovane, viđen je i u Rijeci, i to bez ikakvih najava ili službenih priopćenja. 

Toj je delegaciji domaćin bio Damir Mišković, a obilazili su Kantridu. Pogledali su sam stadion, odavno proglašen jednim od najljepših na svijetu, a onda obišli i predio oko stadiona (plaža, lučica, pomoćni teren) pa otišli u Opatiju na večeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega nameće se logično pitanje - je li Mišković uspio nagovoriti Kineze na ulaganje u izgradnju nove Kantride. Upitani za cijelu situaciji, iz kluba to nisu htjeli potvrditi, ali ni negirati. 

"Predstavnici Stadion Kantrida d.o.o. tvrtke koja upravlja sportskom infrastrukturom koju koristi HNK Rijeka kao i predstavnici kluba, kako smo to već u više navrata naglašavali, intenzivno razgovaraju s potencijalnim investitorima za izgradnju stadiona na Kantridi. Od dolaska u klub aktualna uprava ulaže znatne napore kako bi se ispunili uvjeti da se HNK Rijeka vrati na povijesnu lokaciju svog stadiona. O rezultatima ovih nastojanja javnost će o biti pravodobno obaviještena", stoji u odgovoru na upit 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A 'pravodobno' bi moglo značiti već za dva dana, na marginama sjednice šefova vlada država srednje i istočne Europe i Kine u Dubrovniku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo