Kerum povukao radikalan potez u Hajduku!

Kerum je odlučio ići 'uz dlaku' navijačima Hajduka pa se riješio mesara, keramičara i ugostitelja koje je postavio u najvažnije tijelo splitskog kluba.

3.3.2011.
22:15
VOYO logo

Da bi navijačima i nezadovoljnicima pokazao koliko je ozbiljan u sređivanju Hajduka, splitski gradonačelnik Željko Kerum povukao je novi potez koji će se sigurno svidjeti mnogim ljubiteljima Bilih.

Naime, Kerum je naredio je da svi članovi Nadzornog odbora bez fakultetske naobrazbe, koje je postavio Grad, odnosno Kerum, moraju dati ostavke na mjesto u najvažnijem Hajdukovu tijelu. Praktički, napravio je čistku vlastitih kadrova. Šahovskim rječnikom - žrtvuje pijune da bi zavarao suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je, dao sam ostavku. Javio sam se klupskom odvjetniku, koji će to sastaviti pismeno, a ja ću potpisati svoju ostavku. Kad je već Kodeks prihvaćen, a ja ne zadovoljavam neke uvjete iz njega, onda je korektno da se maknem. Čuo sam se s Kerumom, i on je to sugerirao", izjavio je trogirski mesar Miran Pelivan Mrki.

Uz Mrkog, iz Nadzornog odbora odlaze i Ivica Livaja i Tomislav Gruica, koje su u navijačkim kuloarima zvali keramičar i ugostitelj. Livaja je, u počecima predsjednikovanja Joška Svaguše, bio jedan od glavnih kreatora Hajdukove politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Podnio sam neopozivu pismenu ostavku na mjesto u NO Hajduka. Još prije sam to želio uraditi jer imam previše obveza, ali sad sam se uspio dogovoriti s gradonačelnikom Kerumom da me oslobodi rada u nadzornom odboru Hajduka. U Nadzornom odboru najviše sam se zalagao za omladinsku školu i mislim da smo na tom polju puno napravili, od postavljanja reflektora na pomoćne terena pa do korištenja travnjaka Dalmatinca", rekao je Gruica.

Dakle, u NO-u ostaje šestorka: Petroslav Sapunar, Jako Andabak, Ivan Rimac, Tomislav Mamić, Rade Lasić te Željko Bašić. To tijelo sada će teško funkcionirati, kvorum će stalno biti upitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U biti, to je prvi korak prema ubrzanom sazivanju sjednice Skupštine Hajduka, koja će imenovati novi Nadzorni odbor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo