KEK I CARRILLO O UTAKMICI ODLUKE: / 'Andrijašević? On je dobar, ali ne igramo protiv njega nego Rijeke i to je moj problem'

Image
Foto: Screenshot

U subotu u 17 sati igra se Jadranski derbi u kojem će Rijeka, vodeća momčad prvenstva, ugostiti preporođeni Hajduk.

11.5.2017.
16:40
Screenshot
VOYO logo

"Derbi! Velika utakmica i izazov. Rasprodana Rujevica, kvalitetan protivnik i naša želja, cilj, motiv i inat da napravimo ono što se očekuje od nas i što mi očekujemo. Zadovoljan sam kako su igrači reagirali nakon zadnje utakmice. Mislim da će ekipa biti spremna odigrati kvalitetno i to je najbitnije. Svi živimo za ovu veliku utakmicu", rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke, na konferenciji za novinare uoči utakmice.

Za susret neće kandidirati Franko Andrijašević. Razlog? Tri žuta kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nebitno je tko će igrati. Svaki igrač koji dobije priliku izaći će na travnjak i dati sve od sebe da odigra kvalitetno pametno i angažirano s puno agresije. Bitno mi je da igrači koji će igrati daju sve od sebe", dodao je Kek i nastavio.

"Hajduk je u dobroj seriji i odlično igra. To nas mora dodatno motivirati i napraviti još agresivnijim. Igramo protiv ekipa koja se standardizirala. To je jako bitno u nogometu, što se na kraju vidi i u njihovim rezultatima", poručio je slovenski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O susretu je progovorio i trener Hajduka Joan Carrillo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno mi je da je veliki publicitet, ovo je jadranski derbi. Pokazali su mi s kim igramo. Bit će jedna jako zanimljiva utakmica, a bodovi su važni za obje momčadi. Njima su bitna u utrci za prvaka, a nama da bi došli do svoga cilja", kazao je Špajnolac, koji nije htio otkriti početni sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, dodao je kako recept za Rijeku neće biti sličan kao onaj na nedavnom derbiju s Dinamom.

"To je bila drugačija utakmica. Drugačija filozofija i igrači su različiti. Moramo se dobro braniti, ali prije svega imati posjed i biti glavni", kazao je Carrillo i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da bi pobijedili moramo i napadati i braniti se. Pripremamo se za disciplinu u obrani, ali sam rekao igračima da bi morali napadati više. Najbitnije da ritam igre bude žestok i čvrst", smatra trener Hajduka.

"Andrijašević? On je dobar, ali ne igramo protiv njega nego Rijeke i to je moj problem. Da igram protiv jednog igrača bilo bi puno jednostavnije", poentirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su ga upitali i o novom ugovoru.

"Ništa nije riješeno. Još nismo ispunili cilj i ja tu ništa ne mogu učiniti. Ne zamaram se time, Razmišljam samo o preostalim utakmicama. Ne brinem se o tome", poručuje Španjolac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljene je zanimalo i što misli kad kaže da cilj nije ostvaren, na bodove ili treće mjesto.

"Ne mogu reći, to je tajna. Sve što mogu reći da trenutno nisam došao do cilja", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je ponovio da bi u subotu bio zadovoljan samo pobjedom.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo