Odlična vijest za Roberta Prosinečkog!

Kako stvari stoje, hrvatski nogometni stručnjak Robert Prosinečki ipak će povesti svoj klub Kayserispor u natjecanje Europske lige iduće sezone.

26.6.2013.
12:53
VOYO logo

Europska nogometna organizacija (UEFA) odlučila je umjesto Fenerbahçea i Beşiktaşa, novog kluba Slavena Bilića, zadržati turske predstavnike u natjecanju Lige prvaka, odnosno Europa lige, te je prepustila nogometnom savezu Turske da odluči koji će to klubovi biti. Podsjetimo, UEFA je izbacila Fenerbahçe i Beşiktaş iz Europe zbog namještanja utakmica.

Ako će se držati konačnog redoslijeda prvenstvene ljestvice iz prošle sezone, turski bi savez mjesto u kvalifikacijama Lige prvaka trebao dodijeliti Bursasporu, dok će mjesto u kvalifikacijama Europa lige zauzeti Kayserispor, aktualni klub Roberta Prosinečkog, koji je prošlu sezonu završio na petom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izravan plasman u skupinu Lige prvaka ima turski prvak Galatasaray.

Dan nakon što je UEFA je izbacila turske nogometne klubove Fenerbahçe i Beşiktaş iz Europe zbog namještanja utakmica, oba su turska velikana najavila žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje čekamo detaljnije razloge zbog kojeg smo izbačeni, ali već smo sada odlučili da ćemo se žaliti na odluku", rekao je član upravnog odbora Fenera.

"Odluka nije poštena i borit ćemo se za naša prava", rekao je predsjednik Beşiktaşa Fikret Ozman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, UEFA je izbacila Fenerbahçe iz Europe, jer je 2011. godine došao do naslova prvaka namještanjem utakmica, a Beşiktaş jer je u istoj sezoni, na isti način, došao do slavlja u turskom kupu.

Dva turska velikana bi u europkom natjecanju trebali zamijeniti Bursaspor (kvalifikacije Lige prvaka) i Kayserispor našeg Roberta Prosinečkog (kvalifikacije za Europa ligu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo