GOTOVI SU / Katastrofa Juventusa protiv totalnog autsajdera. Promašivali su nemoguće i ispali iz utrke za naslov

Image
Foto: Profimedia

Juventus je, pak, ostao četvrti sa 69 bodova, jednim manje od trećeg Napolija, ali i nedostižnih 10 više od pete Rome i šestog Lazija

6.5.2022.
23:12
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Genoe ostali su u igri za ostankom u prvoj talijanskoj ligi zahvaljujući 2-1 (0-0) domaćoj pobjedi protiv Juventusa u susretu 36. kola do koje su stigli preokretom u samoj završnici.

Gosti iz Torina poveli su početkom drugog poluvremena preciznim udarcem Dybale (48) sa 20-ak metara, Argentinac je 20-ak minuta potom sa slične pozicije pogodio i vratnicu, Juventus je propustio još nekoliko prilika za povećanje prednosti, a za to je bio na kraju i kažnjen. Genoa je poravnala preko Gudmundssona (87), da bi u sudačkoj nadoknadi uslijedila kulminacija drame. U četvrtoj minuti nadoknade Morata je krenuo u protunapad, a kad je stigao pred Sirigua odlučio se za proigravanje Keanea koji je stizao iz pozadine, a ovaj je sa 15.ak metara pucao pored nebranjenih vrata. Odmah potom De Sciglio je u svom kaznenom prostoru srušio Yeboaha, a kapetan Genoe Criscito (90+6-11m) je iz kaznenog udarca osigurao velika tri boda za svoj sastav. Zanimljivo, prije samo šest dana Criscito je također u posljednjim trenucima utakmice promašio kazneni udarac protiv gradskog rivala Sampdorije, ali je svejedno ponovno preuzeo odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Badelj odigrao je čitav susret za Genou, koja je i dalje 19., ali sada sa 28 bodova, koliko ima i 18. Cagliari, a samo bod više ima 17. Salernitana koja zauzima posljednje mjesto koje osigurava ostanak. Upravo će Salernitana i Cagliari u nedjelju igrati međusobno u 36. kolu.

Juventus je, pak, ostao četvrti sa 69 bodova, jednim manje od trećeg Napolija, ali i nedostižnih 10 više od pete Rome i šestog Lazija. Ipak, Juventus sada više niti matematički ne može osvojiti naslov prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
BIO JE TO PRAVI TRILER /

Perišić odigrao još jednu brutalnu utakmicu. Inter gubio 2:0, a onda je nastala ludnica, evo kako su odigrali Vatreni

Image
BIO JE TO PRAVI TRILER /

Perišić odigrao još jednu brutalnu utakmicu. Inter gubio 2:0, a onda je nastala ludnica, evo kako su odigrali Vatreni

Lecce u prvoj ligi

Isto tako valja spomenuti kako su nogometaši Leccea i Cremonesea izborili nastup u prvoj talijanskoj ligi sljedeće sezone, Lecce kao prvak, a Cremonese kao doprvak Serie B.

Lecce je u posljendnjem, 38. kolu na svom terenu svladalo posljednjeplasirani Pordenone s minimalnih 1-0 (0-0) golom Slovenca Žana Majera u 46. minuti, a s ta tri boda je zadržalo prvo mjesto na ljestvici sa 71 bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cremnese je, pak, u posljednjem kolu sa 2-1 (1-0) kao gost svladalo Como, što je uz 0-1 (0-0) poraz dosada druge Monze kod Perugije, bilo dovoljno za skok na drugu poziciju koja također izravno vodi u društvo najboljih sa 69 bodova. Dvostruki strijelac za sastav iz Cremnoe bio je Di Carmine (28, 49-11m), dok je poraz domaćih ublažio Bellemo (90+6-11m). U Perugiji je snove Monze o izravnoj promociji ugasio Ferrarini (85).

Lecce se vraća u Serie A nakon dvije godine izbivanja, dok će Cremonese zaigrati u prvoj ligi po prvi put nakon sezone 1995/96., odnosno nakon 26 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monza, koja je u petak propustila priliku osigurati ulazak u Serie A po prvi put u klupskoj povijesti, sada će morati taj povijesni uspjeh potražiti na teži način, kroz kvalifikacije u kojima će još sudjelovati i četvrta Pisa, peta Brescia, šesti Ascoli, sedmi Benevento i osmi Frosinone. Samo jedan od tih šest klubova će se pridružiti Lecceu i Cremoneseu.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo