KATALONAC RADI ČUDA U ENGLESKOJ: / Pep odradio 100. utakmicu na klupi Cityja, brojke su i više nego impresivne

Image
Foto: AFP

Sergio Aguero pod Guardiolom zabio više golova nego u eri bilo kojeg od njegovih prethodnika.

3.3.2018.
9:00
AFP
VOYO logo

Katalonskom stručnjaku Peu Guardioli trebalo je točno 99 utakmica na klupi Manchester Cityja kako bi stigao do prvog trofeja. Njegova momčad razbila je Arsenal na Wembleyu i stigla do naslova u Liga kupu.

Genijalni Pep

Samo nekoliko dana kasnije dva su kluba opet odmjerila snage, ali ovaj put u prvenstvu. I ponovno je City demonstrirao silu i s tri gola u mreži Topnika pokazao tko je glavni u Engleskoj. To je ujedno bila 69. Guardiolina pobjeda u 100. nastupu Manchester Cityja pod njegovim vodstvom. Koliko mu dobro ide u Engleskoj najbolje govore brojke da je u tih 100 utakmica uz 69 pobjeda upisao 18 remija i samo 11 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Barceloni i Bayernu bio je uspješniji jer je u toliko utakmica slavio 71 odnosno 77 puta. No, ta su dva kluba u njegovo vrijeme bili izrazito dominantni u domaćim ligama, što sa Cityjem nije bio slučaj jer se lani do samog kraja borio za Ligu prvaka. Ove su pak nadmoćni. Otkako je na Etihadu City je upisao najviše pobjeda od svih premierligaša, a njegova momčad dala je i najviše golova - 239.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je i da je Sergio Aguero pod Guardiolom zabio više golova nego u eri bilo kojeg od njegovih prethodnika - 63.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo