KAPETAN UVJEREN: / 'United će biti kao pod Fergusonom. Zlatan nam već daje upute, a Pogba ovdje ima nedovršenog posla'

Image
Foto: AFP

Engleski reprezentativac Wayne Rooney smatra da će navijači u predstojećoj sezoni opet gledati onaj stari Manchester United, kakav je bio dok ga je vodio Alex Ferguson.

1.8.2016.
15:40
AFP
VOYO logo

"Sa dolaskom Josea Mourinha igrači osjećaju da je ovo opet onaj stari Manchester United koji može konkurirati za naslov prvaka Engleske", kazao je Rooney za britanske medije.

Nakon što je u zadnje vrijeme uglavnom igrao u veznom redu, Rooney bi se trebao vratiti onome što najbolje zna, zabijanju golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igranje u veznom redu nije bio problem za mene, čak sam i uživao u tome. No, Mourinho me poznaje kao golgetera i želi da to budem opet. On želi da u napadu igramo sa puno slobode i mijenjanja pozicija, a to bi u konačnici trebalo dovesti do efikasnije igre sa puno golova", izjavio je Rooney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Zlatanu Ibrahimoviću

Najzvučnije pojačanje Manchester Uniteda u dosadašnjem prijelaznom roku je Zlatan Ibrahimović.

"Što se tiče Ibrahimovića moram naglasiti njegove izuzetne radne navike. Već sada nam na treninzima daje upute kako da bolje surađujemo tako da svaki igrač može dati najbolje od sebe. On je jedan od najboljih napadača na svijetu, snažna je ličnost i vidi se da želi imati značajnu ulogu u momčadi", dodao je Rooney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, transfer Paula Pogbe (23) u Manchester United sve je bliži ostvarenju i mogao bi biti realiziran najkasnije sljedećeg tjedna, objavili su u ponedjeljak britanski mediji.

Anegdota s Pogbom

"Nadam se da želi povratak u United i da će dokazati da je top klasa. Ako će biti uzbuđen što će igrati s nama i mi ćemo biti uzbuđeni što se vratio. Siguran sam da će osjetiti da ovdje ima nedovršenog posla, a njegovim doslaskom klub će poslati snažnu poruku", kazao je Rooney te je dodao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je jedan od igrača koji bi vas na treningu povrijedio. Zabio bi koljeno u igrače ili se zaletio u njih. Mislim da to nije radio namjerno, ali se događalo. Niste morali niti ići u duel s njim, bilo je potrebno samo doći mu blizu i dobili bi udarac laktom ili nečim drugim. Ako se vrati, veselit ću se tome. On posjeduje veliki talent i puno toga može napraviti. Otkako je otišao iz kluba igru je podigao na razinu više", smatra Englez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjuje se da će prelazak Pogbe iz Juventusa u Manchester United vrijediti 100 milijuna funti (118 milijuna eura), što će biti rekordni transfer u povijesti nogometa.

Dosad je rekord držao Gareth Bale, koji je 2013. iz Tottenhama prešao u Real Madrid sa 100 milijuna eura. Cristiano Ronaldo je 2009. iz Manchester Uniteda otišao u Real za 94 milijuna, a ovog ljeta je Gonzalo Higuain iz Napolija prešao u Juventus za 90 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo