OPROSTIO SE POBJEDOM / Kapetan napustio Kantridu: Ivan Močinić novi član bečkog Rapida

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Posljednje minute odigrao je u splitskom Parku mladeži, gdje je momčad pod vodstvom trenera Matjaža Keka uvjerljivom 3:0 pobjedom otvorila novu sezonu

17.7.2016.
13:41
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Povremeni reprezentativac i kapetan Rijeke Ivan Močinić odlazi iz momčadi hrvatskog doprvaka te će pojačati bečki Rapid, potvrđeno je na službenim stranicama kluba.

Posljednje minute Močinić je odigrao u splitskom Parku mladeži, gdje je momčad pod vodstvom trenera Matjaža Keka uvjerljivom 3:0 pobjedom otvorila novu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to Močinićev 142. nastup u dresu Rijeke.

"Ne mogu vjerovati da je ovako brzo prošlo 15 godina u Rijeci, od "morčića" sve do seniora. Mogu se samo  zahvaliti svima u klubu, navijačima i suigračima što su mi omogućili ovaj transfer", rekao je 23-godišnji veznjak po završetku splitskog dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će Rijeka ove godine osvojiti prvenstvo, stvarno smo zaslužili. Igrači pošteno rade sve ove godine, cijeli grad navija i to mi je jedina želja. Uvijek se kaže: "nikad zbogom nego doviđenja". Vjerujem da ću dodatno napredovati u Rapidu i jednog se dana kao još kvalitetniji igrač vratiti u Rijeku", dodao je Močinić koji će biti drugi hrvatski nogometaš u sadašnjoj momčadi Rapida, gdje će ga u svlačionici dočekati 25-godišnji napadač Matej Jelić.

U isto vrijeme kad su Riječani slavili u Splitu, veliku pobjedu ostvario je i Rapid koji je u prijateljskom dvoboju na svom stadionu s 2-0 svladao moćni Chelsea pod vodstvom novog trenera Antonia Contea. Strijelci su bili Brazilac Joelinton i Španjolac Tomas Correa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijski detalji Močinićevog transfera nisu objavljeni, a austrijski i hrvatski mediji špekuliraju s iznosom od 1,5 milijuna eura koje bi Rijeka trebala dobiti na ime odštete za svog kapetana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo