PROTIV SJEVERNE IRSKE

KAPETAN MANDŽO PREDVODI HRVATSKU: ‘Za njih nema prijateljske utakmice, tako ćemo se i mi postaviti’

Mario Mandžukić će u utorak (20.45 sati) kao kapetan predvoditi hrvatsku nogometnu reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Irske u Belfastu.

Napadač Juventusa će ponijeti vrpcu u izostanku Luke Modrića, Ivana Rakitića i Vedrana Ćorluke, a osim spomenute trojice, izbornik Ante Čačić je dao poštedu i Mateu Kovačiću, Ivanu Perišiću i Danijelu Subašiću. Hrvatska je u Belfast doputovala nakon pobjede protiv Islanda (2-0) u kvalifikacijama na Svjetskom prvenstvu, a kalendarsku godinu želi završiti još jednim trijumfom.

ČAČIĆ BEZ POLA MOMČADI, ALI PUN OPTIMIZMA: ‘Namjera nam je prekinuti domaćinu niz nepobjedivosti’

GDJE PRATITI UTAKMICU VATRENIH? Većina navijača bit će uskraćena za spektakl u Belfastu

‘Lijepo je biti dio ove momčadi’

“Svima nam je drago da smo utakmicu s Islandom odradili kako smo i priželjkivali. Pobijedili smo u teškim uvjetima, bez navijača, i jako smo sretni zbog tog uspjeha. Sada ovo okupljanje želimo završiti na najbolji mogući način. Imamo dosta sjajnih mladih igrača i lijepo mi je biti dio takve momčadi. Sjeverna Irska je dobra, za njih nema prijateljske utakmice – njima je svaka natjecateljska. Moramo se i mi tako postaviti, imamo kvalitetu, i bit će to dobra utakmica”, najavio je Mandžukić.

Prisjetio se naš napadač na konferenciji za novinare ispadanja u osmini fionala ovogodišnjeg Eura od kasnijeg prvaka Portugala.

“Svima nam je bilo teško poslije Portugala, ali ostavili smo to iza sebe. Sadašnji rezultati najbolje pokazuju da smo okrenuli novu stranicu, pokazujemo dobru igru i zajedništvo na terenu. Želimo ostvariti plasman na SP, imamo sjajnu momčad”, dodao je Mandžukić.

‘Neće nas iznenaditi’

Sjeverna Irska je u Francuskoj također dogurala do osmine finala, a nastup je okončala protiv Walesa.

“Na Europskom prvenstvu bili smo koncentrirani na svoje nastupe, nismo mnogo stigli pratiti druge momčadi, ali znamo neke sjevernoirske igrače i mislim da nas domaćin neće iznenaditi. Drugi su u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo, uvjerljivo su svladali Azerbajdžan. Izbornik i stručni stožer dobro će nas pripremiti, kao i svaki puta do sada”, zaključio je Mandžukić.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr