'KAO DA JE BILO JUČER': / Šuker otkrio što je rekao Mijatoviću uoči nezaboravnog finala 1998.

Image
Foto: AFP, JACQUES DEMARTHON

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker uvjeren je da će Real Madrid postati prvi klub koji je obranio naslov europskog prvaka otkad se igra Liga prvaka.

10.5.2017.
21:08
AFP, JACQUES DEMARTHON
VOYO logo

Šuker je u razgovoru za Marcu izrazio uvjerenje da će u očekivanom finalu u Cardiffu njegov bivši klub nadigrati Juventus i drugi put zaredom, a dvanaesti ukupno, podići trofej namijenjen europskom prvaku.

'Real je uvijek favorit'

"Mislim da će Real pobijediti u finalu. Real je uvijek favorit, a sada ima i dvojicu vrlo dobrih Hrvata u sastavu. Iako su šanse u finalu obično 50-50, a Juventusovi igrači su jako gladni, ipak sam siguran da će Real pobijediti jer se radi o najboljoj momčadi na svijetu", izjavio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prisjetila se ankon toga legendarna devetka i finala iz 1998. godine u kojem je njegov Real svladao Juventus s 1-0 pogotkom Predraga Mijatovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekivanja navijača prije te utakmice bila su velika, zato se ljudi i danas, gotovo 20 godina kasnije, sjećaju te utakmice. Ja je se sjećam kao da je bila jučer. Sjećam se dolaska na stadion, prijema u hotelu, svega. Nisam imao problema sa snom noć prije jer nisam bio nervozan ni uplašen. Znali smo da smo najbolja momčad, da možemo pobijediti svakoga. Noć prije sam rekao Mijatoviću da ćemo pobijediti s 1-0", dodao je Šuker.

'Mogli smo zabiti tri ili četiri gola svakome'

Istaknuo je i da ovogodišnja utakmica neće biti nimalo nalik spomenutoj iz 1998.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogomet se otada puno promijenio. Brzina lopte je drugačija, promijenila su se pravila, pa čak i ponašanje igrača s izborom kopački i tetovažama. Mi smo tada imali bolju tehniku. Statistički gledano, imali smo tada najbolju momčad i osvojili smo sve s Fabijem Capellom. Imali smo kvalitetu i mogli smo zabiti tri ili četiri gola svakome", zaključio je Šuker.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo