KAKVA DRAMA U MAKSIMIRU: / Henriquez je zabio za izjednačenje u zadnjim sekundama utakmice i spasio Dinamo od poraza

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić

Favorizirani Dinamo spasio se poraza u zadnjim sekundama utakmice protiv albanskog Skenderbeua. Henriquez je izjednačio u 4. minuti sudačke nadoknade, nakon što su gosti vodili od 37.

17.8.2017.
20:50
PIXSELL, Sanjin Strukić
VOYO logo

Čileanac je ušao u igru u 77. minuti, umjesto Hodžića i na kraju se pokazao kao Cvitanovićev džoker, iako je već dvije sezone praktički u golgeterskoj krizi.

Dinamo razočarao igrom

Dinamo je razočarao igrom u prvoj utakmici na Maksimiru protiv Skenderbeua, prošle godine trećeplasirane momčadi albanske lige koja je u Zagrebu iskoristila brojne slabosti hrvatskog doprvaka i vodila sve do 94. minute kada je Henriquez postigao izjednačenje. Protiv prosječne albanske momčadi, Dinamo se neočekivano mučio, pogotovu nakon pobjeda protiv Hajduka i Rijeke, ali je zagrebačku momčad u zadnjim trenucima pomazila i sreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

BITKA ZA EUROPSKU LIGU: Albanci protiv favoriziranog Dinama nisu nimalo impresionirani

Image

BITKA ZA EUROPSKU LIGU: Albanci protiv favoriziranog Dinama nisu nimalo impresionirani

Gostima poništen gol

Prvu šansu na utakmici imali su gosti kada je Vangjeli iz slobodnog udarca s 30 metara natjerao Livakovića na sjajnu intervenciju,a u 10. minuti Skenderbegu je poništen gol zbog nepravedno dosuđenog zaleđa. Izuzetno loša igra prva Dinama u prvom dijelu kulminirala je u 37. minuti kada su Albanci došli do prednosti. Sowe je uposlio Latifija, čiji prvi udarac Livaković brani, ali se lopta opet odbija do albanskog igrača kome nije bilo teško ubaciti loptu u praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je nizao šanse, ali nije uspio zabiti do samog kraja

Nakon sramotnog prvog dijela Zagrepčani su u drugi dio ušli puno angažiranije i motiviraniji. Već u drugoj minuti drugog dijela Hodžić ima sjajnu priliku, ali mu vratar Shehi blokira udarac iz blizine, a u 50. minuti Fernandes puca glavom nekoliko centimetara preko gola. U 84. minuti najveća prilika za Dinamo - Moro je prošao po boku, uputio precizamno dodavanje prema Henriquezu čiji udarac s tri metra čudesno brani albanski vratar. I kada se očekivao kraj, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, Henriquez je zabio izjednačujući gol i to prilično sretno.Ubačaj s desne strane iskoristio je Fernrnades, koji je glavom pronašao sunarodnjaka Henriqueza, čiji je udarac također glavom albanski vratar obranio, no lopta je u čudnom luku ipak prešla gol-liniju.

Dinamo je protiv Skenderbega igrao i 2015. godine, ali u play-offu Lige prvaka. Slavio je u obje utakmice (2-1, 4-1)."Modri" su nastupili bez ponajboljeg igrača Soudanija, a zbog isključenja u Norveškoj otpao je i Olmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je kvalifikacije počeo u 3. pretkolu protiv norveškog Oddsa (2-1, 0-0), dok je albanski sastav je svoju europsku priču počeo sredinom srpnja pobijedivši u 1. pretkolu andorsku Sant Juliju (1-0, 5-0). Drugo pretkolo donijelo je kazahstanski Kairat (2-0, 1-1), a u trećem pretkolu Albanci su izbacili češku Mladu Boleslav boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što su obje utakmice završile rezultatom 2-1.

UŽIVO

Dinamo - Skenderbeu 1:1

Strijelci: 0:1 Latifi (37.), 1:1 Henriquez (90+4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo (4-2-3-1): Livaković - Stojanovič, Sigali, Benković, Lecjaks - Moro, Doumbia (Fiolić, 82) - Ćorić (Pavičić, 36), Gojak, Fernandes - Hodžić (Henriquez, 77)

Skenderbeu (4-1-3-2): Shehi - Vangjeli, Radaš, Lilaj, Mici - Jashanica - Osmani (Adeniyi, 70), Gavazaj (Muzaka, 80), Nimaga - Sowe (Dita, 88), Latifi

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj utakmice, Dinamo se spasio i izjendačio na 1:1

90+4' - GOOOOOL! I kad su svi mislili da je kraj utakmice, Henriquez je iz blizine uspio zabiti za izjednačenje. Loše je ovaj put reagirao Shehi, lopta je prošla gol crtu i sudac je pokazao na centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igra se pet minuta sudačke nadoknade, sve je manje nade da će Dinamo uspjeti makar izjednačiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Kakva prilika za Dinamo, sjajan Morov ubačaj s desne strane pred Henriqueza, ali obranio je kapetan gostiju, vratar Shehi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - Izlazi Hodžić, ulazi Henriquez

76' - Fernandes je izgubio živce i pokušao je solo-akcijom "jedan na pet" riješiti stvar. Naravno, nije uspio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Adeniyi je krenuo u kontru, a na Dinamovu sreću, nije dobro proslijedio loptu. Dinamo pritišće pa je obrana u drugom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Nova prilika za Dinamo, gužva pred albanskim golom, ali je Gojakov udarac požrtvovno blokirao branič Skenderbeua

61' - Novi Dinamov pokušaj, ali je Fernandes pogodio Pavičića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Sjajan ubačaj Fernandesa s desne strane, ali su se u sredini spetljali Hodžić i Gojak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Probao je glavom Junior Fernandes nakon ubačaja iz slobodnog udarca

47' - Zaprijetio je Dinamo, ali je dobro obranio Shehi udarac Hodžića u situaciji "jedan na jedan". Je li ovo znak da se Modri bude?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme, odmah se zatresla mreža Dinama, ali je sudac opet podignuo zastavicu i označio zaleđe

Dinamo je trebao biti favorit u ovoj utakmici, ali Albanci nisu pokazali nimalo respekta prema usporenoj igri hrvatskog doprvaka. Skenderbeu zasluženo vodi nakon prvih 45 minuta. Moglo je biti i 2:0, da im sudac nije poništio gol iz 10. minute. Snimka pokazuje da je pogriješio. Dinamo je u 45 minuta imao jedan udarac u okvir gola, Skenderbeu čak četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena

45' - Opasan je bio Skenderbeu iz slobodnog udarca, ali je Livaković bio na mjestu. Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade

41' - Pokušao je Junior Fernandes iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla uz lijevu vratnicu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - GOOOOL! Skenderbeu vodi! Albanci su odigrali još jednu sličnu akciju kao kod gola koji im je poništen zbog zaleđa. Lijepu loptu dobio je Gavazaj, ali je Livaković uspio obraniti. No, potom je brži bio Liridon Latifi i zatresao mrežu Modrih. Šok na Maksimiru, 1:0 vode gosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36' - Rana izmjena za Dinamo, izašao je očito nespremni Ante Ćorić, ušao je Domagoj Pavičić

35' - Drugi žuti karton za igrače Dinama, dobio ga je Stojanović zbog starta na Lilaja.

32' - Pokušao je iz daljine Lilaj, ali preko gola

27' - Dinamo se nije uspio nametnuti gostima, iako je favorit u ovoj utakmici. Čuju se prvi zvižduci na Maksimiru

26' - Pokušao je Ćorić, ali nije dobro uspio zahvatiti loptu

25' - Junior Fernandes odlično je ubacio, ali u sredini nije bilo Dinamovog igrača koji bi zaprijetio Albancima

14' - Livaković je obranio Radasov udarac iz slobodnjaka

13' - Žuti karton dobio je Gojak, Treimanis nije imao milosti

Screenshot je pokazao da je sudac ipak pogriješio, igrač Skenderbeua nije bio u zaleđu.

Image

10' - Zatresli su igrači Skenderbeua mrežu Livakovića, ali je pomoćni sudac označio zaleđe Vangjelija. Vrlo sumnjiva situacija.

8' - Pao je Stojanović u 16-ercu, u kontaktu s Jashanicom, ali sudac Treimanis nije bio impresioniran potezom Slovenca koji može biti sretan da je prošao bez žutog kartona

6' - udarac s ruba 16-erca oprobao je Doumbia, ali je bio neprecizan

3' - Hodžić je pokušao glavom, ali nije to bila prava opasnost za albanskog vratara Shehija

1' - Počela je utakmica u Maksimiru.

18:55 - Sve je spremno za početak prve utakmice doigravanja za ulazak u Ligu prvaka.

18:20 - Utakmicu u Maksimiru sudit će 34-godišnji Latvijac Andris Treimanis, inače odvjetnik po struci

18:00 - Objavljeni su sastavi. Dinamo je bez ozlijeđenog Soudanija i Domagoja Antolića, umjesto kojeg je, po prvi put u prvih 11 malijski nogometaš Tongo Doumbia, donedavno član francuskog Toulousea. Nema ni Olma zbog crvenog kartona.

17:45 - Prije dvije godine u Albaniji za pobjedu 2:1 zabili su Soudani i Pivarić, a u uzvratu je bilo 4:1 za Dinamo. Iskreno, Modri su dobili najlakšeg suparnika od svih hrvatskih klubova, Rijeka je sinoć izgubila na gostovanju kod Olympiakosa 1:2, Osijek večeras igra protiv bečke Austrije, a Hajduk gostuje kod Evertona.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo