KAKO SE LIVERPOOL ODREKAO LOVRENA: / Kloppov 'savršeni stoper' igra na seoskim zabavama dok mu prolaze najbolje godine

Image
Foto: AFP

Gdje god da Lovren nastavi svoju karijeru, šteta je da ga gledamo svakih pet mjeseci i to protiv niželigaških klubova u kupu koji i tako Englezi pretjerano ne doživljavaju

26.9.2019.
12:03
AFP
VOYO logo

Puno se pive popilo u Milton Keynesu krajem prošle nogometne sezone, puno više nego uobičajenim vikendima. Navijači tog, u engleskim pojmovima, malog kluba slavili su ulazak iz League Two u League One, po rangu treću ligu u Engleskoj.

Dok su ove sezone njihovi Donsi tražili svoje mjesto pod trećeligaškim suncem, ždrijeb ih je spojio s europskim prvacima u Carabao kupu, nekadašnjem Liga kupu, što je značilo da će taj mali grad nakon pet godina i spektakularnog izbacivanja Manchester Uniteda iz istog natjecanja moći opet sanjati trijumf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LOVREN NA NEZAPAMĆENOM UDARU NAVIJAČA: /

'On je klaun, prava sramota, najgori ikad u Engleskoj. Apsolutno je s*anje od igrača'

Image
LOVREN NA NEZAPAMĆENOM UDARU NAVIJAČA: /

'On je klaun, prava sramota, najgori ikad u Engleskoj. Apsolutno je s*anje od igrača'

Dejan Lovren protiv MK Donsa odigrao je svoje prve ovosezonske minute za Liverpool u službenim utakmicama. Jürgen Klopp odlučio je odmoriti svoje udarne igrače i dati priliku onima koji ne igraju. Posljednji put Lovren je u dresu Liverpoola nastupio protiv Newcastlea početkom svibnja. Kad ga je James Milner zamijenio u 82. minuti te utakmice, to je bilo to za hrvatskog reprezentativca.

Image
Foto: Profimedia

Dejan Lovren

Savršen stoper

Samo godinu i pol dana ranije trener Liverpoola oslovljavao je Lovrena kao "savršenog obrambenog igrača koji može popraviti nekoliko stvari, na primjer koncentraciju". I drugi halfovi ponekad griješe, govorio je Jürgen Klopp, no činilo se da se Lovrenove greške vide duplo više od grešaka drugih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu Lige prvaka 2018. godine protiv Reala dobio je 90 minuta, odigrao je povijesno dobro Svjetsko prvenstvo sa srebrnim Vatrenima, no onda su krenuli veliki problemi. Ozljeda zdjelice udaljila ga je od terena više od dva mjeseca, a to je i više nego dovoljno da netko uleti na njegovo mjesto. Joel Matip ili Joe Gomez, nije bitno, kraj Virgila Van Dijka lako je biti drugi stoper. Lovren je početkom godine imao problema s ozljedama prepone i mišića pa nije mogao biti u konkurenciji za još šest utakmica.

Usprkos svemu, Zlatko Dalić ne može bez njega u prvom sastavu. Kad god je bio spreman, Lovren je bio stup hrvatske obrane. Dobro, rotacija obrambenih igrača je u našoj reprezentaciji skromnija nego u Liverpoolu, ali Lovren je dobio 90 minuta u svakoj bitnoj utakmici hrvatske reprezentacije, tako da bi ga se moglo slobodno proglasiti - nezamjenjivim. I tako će biti sigurno do Europskog prvenstva jer je čovjeku tek 30 godina i upravo bi sad trebao igrati nogomet života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Liverpool's Croatian defender Dejan Lovren (R) and Liverpool's Egyptian midfielder Mohamed Salah (L) take part in a Liverpool team training session at Melwood in Liverpool, north west England on October 23, 2018, on the eve of their UEFA Champions League group C football match against Red Star Belgrade. (Photo by Lindsey PARNABY / AFP)

Vječni tragičar

No imidž mu ne pomaže. Zapravo, jako mu odmaže ta etiketa "kiksera". Iako u jučerašnjoj utakmici protiv MK Donsa nije učinio ništa čime bi naštetio svojoj momčadi, navijači su ga rastrgali na društvenim mrežama, o čemu više možete pročitati OVDJE.

Netko je jednom usporedio Lovrena s konobarom na speedu koji je tri dana najjači, a onda četvrti ne dođe na posao. U derbiju protiv Manchester Cityja prošle sezone Aguero je pobjegao baš njemu i zabio za vodstvo Cityja, dovoljno da opet na sebe navuče bijes navijača Redsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovorom je za Liverpool vezan do 2021. godine, ali teško da će ih provesti na Anfieldu ako situacija bude ovakva. Zainteresiranih za njegove usluge ima. Zvone Boban i njegov Milan navodno ne bi imali ništa protiv da im se Lovren pridruži, Roma je, kako su pisali talijanski i engleski mediji, došla na korak od 25 milijuna eura vrijednog transfera koji je u posljednji tren blokiran.

Gdje god da Lovren nastavi svoju karijeru, šteta je da ga gledamo svakih pet mjeseci i to protiv niželigaških klubova u kupu koji i tako Englezi pretjerano ne doživljavaju. U suprotnom, koga će navijači okriviti ako nešto u njihovoj sezoni pođe po zlu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo