'NIKAD ME NIGDJE NISU IZVRIJEĐALI KAO NA RUJEVICI': / Toplak pomeo Hajduk pa iskreno progovorio o situaciji u HNL-u pred kraj natjecanja

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

"Ovo je moj klub. Kad uđem na taj stadion, prisjetim se svega što sam prošao, zvao se on Varaždin ili Varteks, meni svejedno“, rekao nam je Toplak

17.6.2020.
12:54
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Kad momčad koja se bori za opstanak u ligi dolazi na Poljud, od Hajduka se očekuje da tu pokupi lagana tri boda. No Samira Toplaka i njegove Varaždince sinoć se puno toga pitalo jer je Hajduk već nakon početnih 45 minuta bio potopljen.

Uspjeli su se Tudorovi momci koliko-toliko pribrati nakon što su izašli iz svlačionice, no bilo je premalo vremena i mjesta za vađenje iz crne rupe u koju su bijelu momčad poslali Varaždinci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se nakon ovakvih utakmica pretežno pozornost usmjerava na kritike Hajduka, mora se čestitati Varaždinu koji je u utakmicu ušao s jasnim planom igre koji je na kraju uspio.

"Ključno mi je bilo samopouzdanje mojih igrača. Bili smo uvjereni da se možemo nadigravati i zato smo se odlučili tako igrati. Da smo se branili cijelu utakmicu, sve bi bilo uzalud“, rekao nam je Toplak te objasnio da je ovakav rezultat daleko od slučajnosti te da se momčad za ovakve utakmice već dugo sprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo spremni na ovakav sustav igre Hajduka. Oni tako igraju još od priprema. Moram priznati da me iznenadio ljevak na desnoj strani, ali dobro smo na to izreagirali i prilagodili se“, rekao je Toplak.

Image
[FOTO] NAVIJAČI HAJDUKA POLUDJELI NAKON DEBAKLA: /

Brutalno izvrijeđali Tudora i ekipu. Ovo je jedan od najgorih napada

Image
[FOTO] NAVIJAČI HAJDUKA POLUDJELI NAKON DEBAKLA: /

Brutalno izvrijeđali Tudora i ekipu. Ovo je jedan od najgorih napada

Lokomotiva najkonstantnija

Osvrnuo se i na borbu za Europu odnosno za opstanak u Prvoj HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U oba će slučaja presuditi detalji jer su obje utrke jako napete. Meni Lokomotiva trenutno izgleda nekako najkonstantnije, ali ne bih sad nikoga izdvajao. Sve je moguće, Hajduk također ima kvalitetu dovoljnu da bi bio na drugom mjestu“, rekao nam je Toplak.

Iako je navijačima dozvoljeno ići na tribine, Poljud je jučer opet zjapio prazan. Toplak je priznao da im je to bio veliki plus u utakmici s Hajdukom. No nije svagdje bilo mirno. Trener Lokomotive Goran Tomić požalio se danas da nikad nije čuo vrijeđanja kao sinoć na Rujevici. Toplak se složio s njim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina je, nigdje vas ne vrijeđaju toliko kao na Rujevici. Radi se tu od dvije-tri osobe koje konstantno dobacuju uvrede. Grozno je to, ali neka viču što hoće, platili su kartu“, rekao je Toplak.

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

16.06.2020., Split - Utakmica 29. kola HT Prve lige izmedu Hajduka i Varazdina pred praznim tribinama na Poljudu. Photo: Milan Sabic/PIXSELL

KULTNI HRVATSKI KLUB MORAT ĆE DOMAĆE UTAKMICE IGRATI NA STADIONU MRSKIH RIVALA: Navijači najavili pobunu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu prema gore

Pitali smo ga i kako se nosi s očekivanjima koja su postavljena pred njega. Varaždin je njegov grad, a znamo svi da se uvijek najteže dokazati u svom gradu.

"Kad sam dobio ponudu Varaždina, emocije su radile, nešto mi je govorilo da moram to prihvatiti iako sam siguran da većina trenera ne bi išla prihvatiti takvu ponudu. Bili smo pet bodova iza Intera kad sam stigao, a sad smo četiri boda iznad njih, to vam dovoljno govori“, rekao nam je Toplak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor s Varaždinom ima do kraja ove sezone, a o sljedećoj još uvijek ne razmišlja. Kako kaže, najprije treba odraditi posao i ostati u ligi.

"Ovo je moj klub. Kad uđem na taj stadion, prisjetim se svega što sam prošao, zvao se on Varaždin ili Varteks, meni svejedno“, zaključio je razgovor Toplak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo