OČITO POSTOJI KVAKA / Kako je ovo moguće? Livaja najgore ocijenjen u momčadi Hajduka, a zabio je gol, pogodio stativu i odlučio utakmicu

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Ovako na prvu, rekli bismo svi da je igrač utakmice i najbolji pojedinac na terenu bio, valjda, Livaja

27.9.2021.
8:30
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka svladali su teškom mukom Lokomotivu 1-0 na Poljudu, u utakmici 10. kola Prve HNL. Igrač odluke opet je, po tko zna koji put otkako je došao na Poljud, bio hrvatski reprezentativac Marko Livaja.

Livaja je početkom utakmice zamalo iznudio i kazneni udarac, kada ga je u svom kaznenom prostoru sapleo De Haas, ali sudac Ivan Bebek ocijenio je da kontakta nije bilo, ili ga nije bilo dovoljno za kazneni udarac. Tu je Livaja žestoko protestirao i na kraju samo dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potkraj drugog poluvremena Livaja je uspio pogoditi i stativu, opalio je snažno s ruba kaznenog prostora i dobro rastegao vratara Ivana Nevistića, ali pogodio je stativu.

Image
JEDNOSTAVNO PRESTRAŠNO /

Ovo je potpuno bolesno. Poslušajte kakve je grozote Torcida skandirala sucu Ivanu Bebeku

Image
JEDNOSTAVNO PRESTRAŠNO /

Ovo je potpuno bolesno. Poslušajte kakve je grozote Torcida skandirala sucu Ivanu Bebeku

Dobio najgoru ocjenu

Međutim, u 81. minuti Livaja konačno uspijeva probiti Nevistića. Odličnu loptu je poslao Jan Mlakar, a Livaja se ubacio i glavom pogodio za 1-0. VAR je dugo provjeravao potencijalno zaleđe jer su odlučivali milimetri, no pogodak je priznat. A Livaja je zatim ponovo raspravljao s Bebekom jer se gol tako dugo provjeravao i bio je podosta ljutit, baš kao i navijači. Time se Livaja na vrhu ljestvice strijelaca izjednačio s napadačem Rijeke Josipom Drmićem i sada obojica imaju po sedam golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, ovako na prvu, rekli bismo svi da je igrač utakmice i najbolji pojedinac na terenu bio, valjda, Livaja. Zabio je odlučujući gol, zamalo iznudio kazneni udarac, pogodio je stativu, sudjelovao u par solidnih akcija, ali prema SofaScoreu, Marko Livaja je dobio uvjerljivo najgoru ocjenu među igračima Hajduka i drugu najgoru ocjenu od svih igrača na terenu, tek 6.3. Gori je jedino bio Lukas Kačevenda iz Lokomotive koji je dobio 6,1 ocjenu.

Image
Image

Jako loša statistika

S jedne strane, neosporno je, Livaja je bio čovjek odluke i donio je nova tri boda Hajduku, ali s druge strane, statistički, Livaja je bio podosta loš. SofaScore ocijene ne dijeli na temelju jednog ili dva poteza na utakmici, već gleda ukupnu statistiku igrača na toj utakmici i onda donosi prosječnu ocjenu, a Livaja, realno, nije odigrao bog zna kakvu utakmicu prije tog pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaja je, u 89 minuta koliko je igrao, imao svega 28 dodavanja i od toga samo 16 točnih, dakle završio je na 57 posto točnosti, što je poprilično loše. Skupio je svega jedno ključno dodavanje, dva je puta centrirao i dva puta slao dugu loptu i oba puta neprecizno.

Po golu je, u okvir, pucao samo jednom i to onda kada je zabio i jednom izvan okvira, kada je pogodio stativu. Imao je pet pokušaja driblinga i samo jedan uspješan, od 12 duela na tlu dobio je samo jedan, dok je u zračnim duelima bio nešto bolji i uzeo je sva četiri. I na koncu, posjed lopte gubio je čak 27 puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se ova statistika sagleda Livaja zaista nije odigrao dobru utakmicu, iako je bio čovjek odluke.

Image
Image
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo