KAKO JE SUPER MARIO KLINCU IZ SRBIJE ISPUNIO SAN /

'Šesti rujna je, 2013. godina. Srbija čeka Hrvatsku u Beogradu...'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Srpski novinar je zbog njega dobio svoj prvi posao

10.9.2021.
14:49
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Srpski novinar Miloš Simanović podijelio je u petak na portalu B92 priču o tome kako je 'Super Mario klincu iz Srbije ispunio san'. Točnije, povodom umirovljenja bivšeg Vatrenog prisjetio se kako je zbog Marija Mandžukića dobio posao.

Image
PRIČA ODJEKNULA U SVIJETU /

Strani mediji se raspisali o 'napetom' odnosu Modrića i Mandžukića

Image
PRIČA ODJEKNULA U SVIJETU /

Strani mediji se raspisali o 'napetom' odnosu Modrića i Mandžukića

"Šesti rujna je, 2013. godina. Srbija čeka Hrvatsku u Beogradu. Euforija ni blizu kakvu su priželjkivali gosti, iznenađeni u razgovoru sa mnom, vjerojatno zato što je tadašnja momčad Siniše Mihajlovića izgubila sve šanse da se nađe na Mundijalu u Brazilu. Ipak, kako je to susret kao niti jedan drugi za Srbe i Hrvate, kao novinar moraš biti svjestan važnosti događaja. Posebno ako ste na početku 'karijere', kao što sam tada bio. Na probnom radu, željan dokazivanja i zaposlenja, samim time i da ispunim jedan od snova. Kad već nisam uspio na terenu, borio sam se da ostanem u sportu kojim sam se zarazio", započeo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimalno osiguranje

"Dobio sam zadatak da odem na Ušće, gdje su s maksimalnim osiguranje bili nogometaši Hrvatske na druženju povodom rođendana njihova izbornika Igora Štimca. 'Idem tamo napraviti intervju?', naivno sam pitao tadašnjeg urednika vjerujući da to tako lako ide, na što se samo nasmijao glasno, ali i rekao rečenicu koju ću zauvijek pamtiti, vjerovano vjerujući da ne mogu ispuniti zadatak. 'Ako uzmeš izjavu Modrića ili Mandžukića dobit ćeš posao', rekao mi je, na što sam u sebi opsovao znajući da se neću vratiti na Obilićev venac bez izjave bar jednog od dvojice", nastavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sam podvig je bio samo doći do objekta koji točno puca pogledom na zidine Kalemegdana, posebno s fotoreporterom i snimateljem, jer je u krugu od pet kilometara bilo policije, ali i jednog pripadnika koji nas je nekim čudom pustio zbog novinarskih legitimacija. 'Luka, može izjava?', na što sam momentalno dobio negativan odgovor od Modrića, ali kao klinac željan dokazivanja nisam odustajao. Sljedeći je bio Mandžukić i od njega nema povlačenja. I on je odbio, ali sam izvadio asa iz rukava... 'Ako mi daš izjavu dobit ću posao', morao sam da se snađem, na što nisu bili imuni Darijo Srna i Domagoj Vida, vršeći dodatan pritisak. Tu nije imao kud, ispoštovao je mladog novinara riječima da "jedva čeka osjetiti atmosferu 'Marakane' i novi bitan duel s Nevenom Subotićem (između ostalog), ali ujedno i direktno mi "otkucao ugovor za posao'. Naravno da sam nazvao urednika da ga pitam što mi je sve potrebno od dokumentacije, hvaleći se onako usput da sam napravio posao", prisjetio se i naveo još jednu anegdotu.

Srnine riječi

"'Željko, malom dajte posao. Držim te za riječ', obratio se kapetan kockastih Srna mom tadašnjem uredniku prilikom ćaskanja sa srpskim novinarima nakon utakmice. Tako je i bilo. I evo me, i dalje se bavim poslom kojim obožavam. Vjerojatno do penzije..."; prisjetio se te biranim riječima o Mandžukiću završio svoju priču.

"To je moje pamćenje na Marija Mandžukića, zahvalnog nogometaša , koji je kao napadač znao odraditi puno više od ubacivanja lopte preko gol crte kao što su presing, upornost i neke taktičke osobine atipične čak i za Italiju. A da ne pričamo u osjećaju za prostor i za gol. Uostalom, njegov CV najbolje govori – Dinamo Zagreb, Wolfsburg, Bayern, Atletico Madrid, Juventus, ekshibicija u Kataru i na kraju Milan, pored 11 godina za reprezentaciju Hrvatske i srebra iz Rusije. Ipak, veličinu je pokazao i izvan terena kada je jednom nepoznatom dječaku iz 'rivalske' Srbije izašao u susret i otvorio mu put."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo