KAKO IM NIJE NEUGODNO OVAKO GOVORITI O KOVAČU: / Donio im je dvije titule, neke je pretvorio u zvijezde, a ovako mu vraćaju

Image
Foto: Profimedia, AFP

Kovač je za Bavarce već pradavna prošlost

25.11.2019.
11:58
Profimedia, AFP
VOYO logo

Otkako je Niko Kovač napustio Bayern je nanizao tri pobjede u kojima je postigao deset golova, a pritom nije primio niti jedan. Skalpirali su Borussiju iz Dortmunda s 4:0, skinuli su Olympiacos s 2:0 i Fortunu s 4:0, a sve pod vodstvom za sada još uvijek "caretakera" Hansija Flicka.

Kovač je za Bavarce već pradavna prošlost, a Flick je, kako tvrde igrači Bayerna, predvodnik tog preporoda i mnogi su se pod njim, vele Nijemci, preporodili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

(FILES) In this file photo taken on November 02, 2019 Bayern Munich's Croatian headcoach Niko Kovac reacts at the end of the German first division Bundesliga football match between Eintracht Frankfurt and FC Bayern Munich in Frankfurt am Main, western Germany. Niko Kovac has been sacked by Bayern Munich, the German champions announced on November 3, 2019, after a poor run of form that has left them fourth in the Bundesliga. Kovac was dumped by Bayern following their 5-1 hammering at Eintracht Frankfurt on Saturday, their worst league defeat in 10 years., Image: 480893782, License: Rights-managed, Restrictions: Germany OUT / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO, Model Release: no, Credit line: Uwe Anspach / AFP / Profimedia

Što se popravilo

Kapetan ekipe Manuel Neuer izdvojio je neke taktičke promjene u igri Bayerna, koje kod Kovača nisu funkcionirale. "Ne stojimo više daleko jedni od drugih, kako u napadu tako i u obrani. To je i razlog zašto dolazimo u situacije u protivničkoj polovici terena, u kojoj imamo brze, izravne linije kretanja do suparničkog gola. Imamo daleko više kontrole nego prije, čemu doprinosi činjenica da smo pozicioniraniji dalje od vlastitog gola i to nam godi", kazao je Manuel Neuer za AZ.

Ono što je Flick promijenio u odnosu na Kovača jest uvođenje većeg broja igrača u veznu liniju. Poslao je Joshuu Kimmicha na defenzivnog veznog, u obranu je postavio Alphonsa Daviesa, Davida Alabu, Javija Martineza i Benjamina Pavarda, dok su ispred Kimmicha igrali u raznim kombinacijama Gnabry, Coman, Tolisso, Muller, Goretzka i Coutinho, koji su instruirani da rade jaki pritisak, u čemu su i uspjevali. A dakako, u špici je Robert Lewandwoski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia
Image
Foto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Bayern Munich's Croatian headcoach Niko Kovac looks on ahead of the UEFA Champions League Group B football match between Tottenham Hotspur and Bayern Munich at the Tottenham Hotspur Stadium in north London, on October 1, 2019., Image: 474598563, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

Kritike i nakon odlaska

Međutim, svi u Bayernu kao da su zaboravili da im je Niko Kovač prošle sezone donio dvije titule, onu u prvenstvu i onu u Kupu, a još je na početku uzeo i Superkup. Bayern je pod Kovačem odigrao neke loše utakmice, ali bilo je tu i fantastičnih rezultata, evo još u ovoj sezoni rastavili su Tottenham u Ligi prvaka sa 7:2 i to u gostima. No, sada igrači Bayerna pričaju čak pomalo i bezobrazno o potpunom preporodu nakon Kovačeva odlaska.

"Pohlepni smo u igri prema naprijed. Naravno, to uključuje i određen rizik, ali želimo protivniku otežati što je više moguće da bismo imali dobre i kontrolirane napade... Velika je razlika kad stojimo deset ili petnaest te dvadeset ili trideset metara daleko jedni od drugih. Imamo veliko povjerenje u igrače koji idu u visoki presing i u one koji napadaju. Putevi do gola su nam jednostavniji i možete to čuti od svih na terenu", dodatno je analizirao jedan od najvećih zagovornika Kovačeve smjene, Thomas Muller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo