KAKO GA SVLADATI!? / Hrvatskim napadačima će prijetiti golman koji je dostigao 50 godina star svjetski rekord

Image

Seks-skandal u koji je upleten nije poremetio sigurnost prvog vratara španjolske reprezentacije na Europskom nogometnom prvenstvu.

16.6.2016.
14:52
VOYO logo

Među njima je i Hrvatska čiji će igrači pokušati, nakon što se u tome okušaju Turci, uvesti malo panike u redove aktualnih europskih prvaka. Jer, De Geina mirnoća predstavlja jak španjolski adut, a nakon utakmice protiv Češke u prvom krugu ona je i rekordno dobra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poput engleske legende

Naime, po prvi se puta nakon 50 godina dogodilo da golman u svoje četiri utakmice koje se igraju za bodove uspije zadržati sve suparničke pokušaje i svoju mrežu sačuva netaknutom. Posljednji golman kojem je to pošlo za rukom, podsjeća španjolska Marca, bio je Englez Gordon Banks.

Iako nije na prvoj utakmici Eura imao previše posla, ostaje zapisano da mu je taj ogled protiv Čeha bio četvrti u službenim susretima kroz koje je još nastupao u utakmicama protiv Luksemburga, Makedonije i Ukrajine koje su odigrane u sklopu kvalifikacija za odlazak na turnir u Francuskoj. Niti na jednoj nije primio pogodak što predstavlja izjednačenje rekordno dobrog postignuća čiji je vlasnik dosad bio samo Banks, osvajač naslova svjetskog prvaka iz 1966. godine. Dotični je i autor obrane koju mnogi nazivaju najboljom svih vremena, a koju je izveo u Meksiku 1970. godine kada je zaustavio udarac Pelea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banks je za Englesku u službenim utakmicama debitirao 11. srpnja 1966. u remiju bez pogodaka protiv Urugvaja, a potom je sudjelovao u pobjedama protiv Meksika (2:0), Francuske (2:0) i Argentine (1:0). Prvi mu je, i to u polufinalu SP-a udarcem s bijele točke zabio Eusebio da Silva Ferreira. Tu je utakmicu Engleska pobijedila 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo