KAKO ĆE SRBI OVO PREŽIVJETI? / Pitali su UEFA-u što će biti ako budu igrali s Kosovom na Euru, pogledajte što su im odgovorili

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

UEFA-in odgovor možda ih neće zadovoljiti jer Srbi se, dakako, mogu susresti s Kosovom

18.10.2019.
10:31
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Premda ih još dug put dijeli od plasmana na Euro 2020. godine, Srbe je zanimalo što će se dogoditi ako se na natjecanje plasiraju oni i Kosovo. Srpski portal Telegraf poslao je upit UEFA-i kako bi im ovi obrazložili scenarij u kojem bi se mogli susresti s državom koju ne priznaju i s kojom imaju izrazito zategnute odnose.

UEFA-in odgovor možda ih neće zadovoljiti jer Srbi se, dakako, mogu susresti s Kosovom na Euru. Doduše, ne mogu u istu skupinu, ali jednom kada se dođe u nokaut fazu sva ta pravila nestaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

19.06.2019., SRC Tasmajdan, Beograd, Srbija - Super finale FINA Svjetske lige, skupina B, 2. kolo, Hrvatska - Srbija. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

"Reprezentacije koje ne mogu u istu skupinu su: Armenija i Azerbajdžan, Srbija i Kosovo, Bosna i Hercegovina i Kosovo, Španjolska i Gibraltar i Ukrajina i Rusija. Za Ukrajinu se ograničenje odnosi i na St. Peterburg kao mjesto grupne faze. Imajte na umu da se ovo ograničenje 'zabranjenih sukobljenih reprezentacija' odnosi samo na grupnu fazu, stoga nije isključeno da se ove reprezentacije sastanu za vrijeme turnira", odgovorili su im tako iz UEFA-e.

Kosovo sljedeći meč igra protiv Češke u Pragu i ako tu pobijedi stiže na korak od Eura, s druge strane Srbima treba čudo da prođu skupinu, ali mogu kroz doigravanje Lige nacija stići na turnir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo