NOVA UTAKMICA, NOVI SASTAV / Kako će izgledati Hrvatska protiv Danske? Daliću će nedostajati nekoliko ključnih igrača, ali ova postava izgleda baš zanimljivo

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Hrvatskoj u petak predstoji treće kolo Lige nacija i veoma teško gostovanje kod Danske na Parken stadionu

7.6.2022.
20:16
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je protiv Francuske 1-1 (0-0) na splitskom Poljudu, u drugom nastupu ovosezonske Lige nacija. Za obje momčadi to je prvi osvojenih bod u skupini.

Odigrala je Hrvatska znatno bolje nego protiv Austrije na premijeri. Bila je bolja u brojnim periodima ovog susreta gdje su oba gola postignuta u drugom dijelu. U 52. minuti je Rabiot pogodio za francusko vodstvo, ali je u 83. izjednačio Andrej Kramarić golom iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZANIMLJIVO... /

Poznati okupirali tribine: Nikad ne biste pogodili u čijem se društvu Slaven Bilić pojavio na Poljudu

Image
ZANIMLJIVO... /

Poznati okupirali tribine: Nikad ne biste pogodili u čijem se društvu Slaven Bilić pojavio na Poljudu

E sada, Hrvatskoj u petak predstoji treće kolo Lige nacija i veoma teško gostovanje kod Danske na Parken stadionu. Danska je izuzetno opasna, promarširali su kroz kvalifikacije za SP, a trenutno su vodeći u našoj skupini Lige nacija s dvije pobjede, nad Francuskom i Austrijom.

Izbornik Zlatko Dalić već je protiv Francuske morao kombinirati i rotirati ekipu zbog vrlo jakog ritma od četiri utakmice u 11 dana, a neke će igrače morati odmoriti i protiv Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko će protiv Danaca?

Vjerojatno će utakmicu pauzirati Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović, koji su ionako došli dosta iscrpljeni nakon teške sezone u klubovima. A moguće je da će odmor dobiti i Lovro Majer te Josip Juranović koji su igrali u prethodne dvije utakmice. Moguće je da će na klupu i Josip Brekalo, ali zato bi u prvu momčad trebali upasti Luka Sučić, Mario Pašalić i Nikola Vlašić, te Mislav Oršić.

Juranovića bi trebao zamijeniti Josip Stanišić, na lijevoj strani bi trebao igrati Borna Barišić, a u momčad bi umjesto Brozovića trebao ući Kristijan Jakić. Sučić i Pašalić bi trebali mijenjati Kovačića i Modrića, a u napadu se očekuju Oršić, Vlašić i Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je najavio da će minutažu sigurno dobiti Josip Šutalo, pa je moguće da Domagoj Vida preseli na klupu.

Sve u svemu, sastav za Dance trebao bi izgledati ovako: Livaković - Stanišić, Erlić, Vida, Barišić - Jakić, Sučić, Pašalić - Vlašić, Oršić, Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo