IMAJU LI PRAVO / Jeste li i vi ovo uočili? Marca izdvojila najluđi trenutak s utakmice Hrvatske i Francuske, snimljen je pored terena

Image
Foto: Profimedia

Oba izbornika su napravila velike promjene u početnim sastavima u odnosu na premijerne nastupe u Ligi nacija

7.6.2022.
16:23
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je protiv Francuske 1-1 (0-0) na splitskom Poljudu, u drugom nastupu ovosezonske Lige nacija. Za obje momčadi to je prvi osvojenih bod u skupini.

Odigrala je Hrvatska znatno bolje nego protiv Austrije na premijeri. Bila je bolja u brojnim periodima ovog susreta gdje su oba gola postignuta u drugom dijelu. U 52. minuti je Rabiot pogodio za francusko vodstvo, ali je u 83. izjednačio Andrej Kramarić golom iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavljena je time dominacija Francuza u utakmicama protiv Hrvatske. Osim onih najtežih poraza u polufinalu SP-a 1998. te finala 2018. godine, u prošlosezonskoj Ligi nacija Francuska je u oba dvoboja bila bolja od Hrvatske. Bila je ovo deveta međusobna utakmica i Hrvatska je treći put izvukla remi. Šest utakmica dobila je Francuska.

Image
REAKCIJE IZ SUSJEDSTVA /

Portali iz regije raspisali se o spektaklu na Poljudu: 'Komšije nam pokazale kako se bodri reprezentacija'

Image
REAKCIJE IZ SUSJEDSTVA /

Portali iz regije raspisali se o spektaklu na Poljudu: 'Komšije nam pokazale kako se bodri reprezentacija'

Oba izbornika su napravila velike promjene u početnim sastavima u odnosu na premijerne nastupe u Ligi nacija. Zlatko Dalić je tako počeo sa šestoricom novih te je u reprezentaciji debitirao Martin Erlić, dok je francuski izbornik Didier Deschamps napravio čak deset promjena u udarnom sastavu u odnosu na ogled protiv Danske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica je, Francuzi u ovoj utakmici nisu igrali punim intenzitetom, većina ključnih igrača bila je na klupi, dok neki nisu bili niti u zapisniku, a mnogima je to zasmetalo. Recimo, španjolska Marca nije bila impresionirana utakmicom na Poljudu, štoviše primijetili su da je najluđi trenutak utakmice zabilježen na - klupi Francuske.

Image
Image

Formalna repriza finala

"Scena kako Benzema i Mbappe sjede jedan pored drugog na klupi za rezervne igrače stadiona Poljud je najluđa s inače sive i dosadne utakmice. Dva ovakva igrača nisu dobila ni minute zbog umora, a Francuska bez njih nije opasna. Za razliku od francuskih zvijezda, neumorni Modrić igrao je od početka i to 150. utakmicu za Hrvatsku. Realov veznjak vukao je konce igre balkanske momčadi, koja se prikazala daleko boljom nego protiv Austrije tri dana ranije u Osijeku, kada je izgubila 0:3", piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piše Marca kako je ovo bila samo formalno repriza finala iz 2018. godine. "Kod Francuske je od prvotimaca iz meča za svjetski naslov sada od početka igrao samo Pavard. Izbornik Deschamps proveo je svoju verziju Francuske revolucije, ali ona ne prolazi dobro. U Splitu je predstavio momčad sa čak 10 novih igrača u odnosu na prvu utakmicu Lige nacija, domaći poraz 1:2 od Danske. Sada je Francuska također bila blizu poraza u ludoj završnici te i dalje ostaje bez pobjede u Ligi nacija. Aktualni pobjednik natjecanja loše ga je otvorio ove godine", zaključuje Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo