KAKAV PRESEDAN / Ikona okrenula leđa klubu i posvetila se reprezentaciji!

18.3.2015.
20:51
VOYO logo

Veliki je to hendikeb za njezin klub Western New York Flash i odluka koja je podijelila navijače. Jedni ju hvale zbog njezine žrtve koju je podnijela zbog reprezentacije, a drugi kude zbog okretanja leđa klubu.

Wambach je ikona ženske američke reprezentacije i vlasnica mnogih rekorda. Jedan od njih je i onaj po broju postignutih golova (178). U svojoj trofejnoj kolekciji Wambach ima dva olimpijska zlata, kao i naslov na prestižnom Algarve Cupu, ali naslov svjetske prvakinje joj je dosad izmicao iako je zaigrala na trima svjetskim prvenstvima, 2003. u SAD-u, 2007. u Kini i 2011. u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam ponosna na našu ligu i iskreno cijenim podršku navijača Western New Yorka. U ovoj fazi svoje karijere znam što trebam da bih se mentalno i fizički pripremila za ljeto. Moj jedini cilj je vratiti naslov svjetskih prvakinja na američko tlo", objavila je Wambach za službenu stranicu FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SAD svjetsku smotru otvaraju utakmicu protiv Australije 8. lipnja u Winnipegu, četiri dana kasnije igraju protiv Švedske, da bi posljednju utakmicu skupine D odigrale 16. lipnja u Vancouveru.

Posljednji naslov svjetskih prvakinja Amerikanke su osvojile 1999. godine na domaćem tlu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo