KAD JE TREBALO IGRAO JE I RAZBIJENE GLAVE: / 'Ako treba za Hrvatsku sam spreman biti i na tribini'

Image
Foto: AFP, BULENT KILIC

Ćorlukina lojalnost nikad nije bila upitna

23.6.2018.
16:26
AFP, BULENT KILIC
VOYO logo

Vedran Ćorluka je u Nižnjem Novgorodu upisao jubilarni 100. nastup za hrvatsku reprezentaciju, iako je odigrao svega nekoliko simboličnih minuta.

Jedna od najvećih pobjeda

Samo nekoliko dana ranije Nikola Kalinić odbio je ući kao zamjena pod izgovorom da ga bole leđa i zbog toga je morao napustiti kamp reprezentacije, a mnogi su ovo uvođenje Ćorluke protumačili kao Dalićevu poruku Kaliniću da nitko nije prevelik za klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedna od najvećih pobjeda hrvatske reprezentacije, odigrali smo jako dobru utakmicu. Hajde, u prvom poluvremenu imali smo po dvije šanse svaka od ekipa, ali držali smo ih nervoznim, bili su dosta, recimo tako, plašljivi kad smo izlazili u kontranapade i s tim oružjem smo ih jednostavno ubili. OK, zabili smo prvi gol nakon njihove pogreške, međutim puno bolja smo ekipa od njih na devet od jedanaest pozicija. Zaslužena pobjeda i svaka čast momcima", rekao je Ćorluka za Sportske novosti.

Oštro o Argentini

Prokomentirao je i činjenicu da su mnogi do utakmice s Hrvatskom Argentinu smatrali jednom od favoriziranih reprezentacija, a mi smo ih savladali bez većih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam tko ih takvima smatra i nije mi poznato na temelju čega. Oni ništa nisu pokazali niti u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, niti u utakmici s Islandom nisu dali dokaz da su bolji od nas. Mi trebamo težiti nečem višem i ovu pobjedu moramo uzeti kao nešto što bi trebao biti normalno", naglasio je Ćorluka.

Za Hrvatsku i na tribinama

Na pitanje o tome kako je prihvatio sjedenje na klupu Ćorluka je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doživljavam to kroz činjenicu da sam za Hrvatsku spreman biti i na tribini, ako treba.... pa može biti i treća kategorija tribine."

Usprkos dosadašnjem grijanju klupe, Ćorluku se protiv Islanda očekuje u prvoj postavi kako bi netko od trenutnih stoperskih prvotimaca predahnuo za osminu finala i izbjegao moguću suspenziju zbog kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo