NEVIĐENA DRAMA / Hrabri juniori Hajduka junački pali od moćnog Atletico Madrida nakon lutrije jedanaesteraca: Poljud se poklonio svojoj budućnosti

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Juniori Hajduka nisu uspjeli izboriti osminu finala Lige prvaka za mlade. Hrabro su mladi hajdukovci pali od moćnog Atletico Madrida. Poljud se poklonio svojoj budućnosti i nagradio ju pljeskom na kraju utakmice

9.2.2022.
20:04
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Playoff Lige prvaka za mlade

Stadion: Poljud (Split)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAJDUK - ATLETICO 0-0 (jedanaesterci - 2-3)

HAJDUK SPLIT U-19: Silić – Bradarić, Prpić, Letaj – Hrgović, Krolo, Capan, Brkljača, Pukštas – Ljubičić, Čuić.

Klupa: Mišević, Jurić-Petrašilo, Vladušić, Antunović, Lazar, Đolonga, Vrcić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TRENER: Marijan Budimir.

ATLETICO MADRID U-19: Itturbe – Sergio Diez, Navarro, Camara, Kostis – Barrios, Aitor Gismera, Curras, Corral – El Jebarl, Carlos Martin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupa: Alvaro Moreno, Ostos, Gonzalez Campos, Ricoy, Gomez, Ginard, Vilan.

TRENER: Ricardo Garcia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pljesak i pjesma s tribina poljudskog nogometnog hrama, nakon penala, rekli su sve! Juniori Hajduka hrabro su pali protiv vršnjaka iz moćnog Atletico Madrida nakon lutrije jedanaesteraca, nažalost i ostali bez nastupa u osmini finala Lige prvaka za mlade. Na tribinama Poljuda danas se okupilo nešto malo više od 8 000 ljudi, atmosfera je bila sjajna, prvoligaška...

Image
DALI SVE OD SEBE /

'Igrači su popadali u svlačionici nakon ispadanja, razočaranje je veliko, ali ponosan sam na njih. Odigrali su lavovski'

Image
DALI SVE OD SEBE /

'Igrači su popadali u svlačionici nakon ispadanja, razočaranje je veliko, ali ponosan sam na njih. Odigrali su lavovski'

Šahovska partija

No, šahovsku partiju gledali smo u prvih 45 minuta susreta, a obje momčadi imale su dobru priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka ovog ogleda šesnaestine finala (play-offa) dogodila se tijekom udaraca s bijele točke gdje su spretniji i sretniji bili igrači koje trenerski vodi nekadašnji legendarni igrač Fernando Torres. Ljubičić i Capan su pogađali vratnice, dok je na kraju Pukstas promašio kompletna vrata za madridsko slavlje. Vratar Hajduka Silić je, pak, zaustavio udarac Corrala, ali su svi ostali igrači Atletica bili sigurni.

Atletico kontrolirao posjed

Od samog početka Atletico je kontrolirao posjed lopte, dok se splitska momčad orijentirala na obranu. Unatoč tome što se uglavnom igralo na domaćoj polovici terena Atletico nije nizao prave šanse. Točnije, na prvu pravu se čekalo sve do 35. minute kada je Corral imao otvoreni put prema prvom pogotku na susretu. No, s nešto više od deset metara nije naciljao praznu mrežu, već je prebacio domaća vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem prvog dijela mladi igrači Hajduka su napokon došli do zraka te su imali nekoliko vrlo opasnih izleta prema suparničkim vratima. Najveću šansu je u zadnjim trenucima prvog dijela imao Čuić kada je iz blizine, glavom, pogodio gredu. U nastavku akcije juniori Hajduka su postigli pogodak, no glavni sudac Pignard ga je poništio zbog navodnog prekršaja nad golmanom Atletica.

Čuić briljirao u četiri ovosezonske europske utakmice Hajduka

Inače, podsjetimo kako je Čuić briljirao u četiri ovosezonske europske utakmice Hajduka, u kojima je postigao šest pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku se situacija nije promijenila. Atletico je stiskao Splićane, ali je i rijetko dolazio u prave šanse, dok je Hajduk prekidima i ubacivanjima pokušavao ušićariti pogodak. Treba naglasiti kako je obrambeno gledano aktualni juniorski hrvatski prvak odigrao jako dobru i odgovornu utakmicu.

El Jebari imao najbolju šansu drugog dijela

Najbolju šansu drugog dijela imao je gostujući igrač El Jebari koji je u 64. minuti glavom pucao pokraj vratnice. Kako se bližio kraj utakmice tako su oba sastava sve manje riskirala i počela razmišljati o jedanaestercima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao pobjednici skupina u osminu finala su se ranije plasirali PSG, Liverpool, Sporting iz Lisabona, Real Madrid, Benfica, Manchester United, RB Salzburg i Juventus, dok su do sada, kroz utakmice šesnaestine finala, u tu fazu natjecanja prošli AZ Alkmaar, Sevilla, Žilina, dortmundska Borussia, Midtjylland, Genk i sada madridska momčad.

Liga prvaka, mladih (šesnaestina finala):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk - Atletico Madrid 0-0, jedanaesterci 2-3

Gotovo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnja serija.

Pukstas je promašio, Španjolci idu dalje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atletico vodi 3-2.

Četvrta serija. Capan promašuje, opet okvir gola. Šteta...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2-2. Silovit udarac mladog nogometaša Atletico Madrida.

Hajduk vodi 2-1, prvi put danas imaju vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brani golman Hajduka. Pročitao je stranu, Siliću care, to je to. Idemo sad!

Dugački zalet Hrgovića i goool. To je to, ajmoooo - 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimon Hrgović je na redu za Hajduk. Ajmo Šimune kralju...

Atletico vodi 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodio je Marin okvir gola, savladao je golmana, pogodio stranu, poslao ga u drugu i pogodio stativu. Kakva šteta, muk na Poljudu...

Marin Ljubičić prvi puca. Okrenut je prema Sjeveru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne mogu drugo, nego da ga volin'. Jer Hajduk je ono što me čini sretnim, ja ne mogu drugo nego da ga volin", pjevaju navijači, pjeva Poljud.

94' - Gotovo je, 90. minuta je iza nas. Nema golova i pristupit će se jedanaestercima.

94' - Jao, blizu je to bilo. Ljubičić je pao, lopta je bila brža, nema faula.

90' - Igrat će se još 4 minute. Tribine se tresu "ajmo, ajmo, ajmo Hajduče".

90' - Naguravanje na terenu, malo je sad zaiskrilo.

89' - "Ja te volim Hajduče", grmi s tribina u ovom trenutku. Svi su se ustali na noge, kao da su osjetili poziv mladih hajdukovaca, tribine su na nogama.

88' - Manje od dvije minute je do kraja utakmice, nema golova, uzbuđenje je na vrhuncu.

79' - El Jebarl je tukao s 20 metara, ali odlazi preko gola, daleko tamo prema Sjeveru.

76' - Neoprezno je reagirao Marin Ljubičić i dobio žut karton zbog prekršaja nedaleko centra terena. Nedugo nakon toga gosti su izborili korner, ali ništa od toga.

69' - Curi vrijeme, još uvijek nema golova.

68' - Brkljača neće moći nastaviti utakmicu, u pitanju je ozljeda mišića, čini se... Vladušić će ga zamijeniti.

64' - Najbolja prilika gostiju došla je s desne strane. Kako je ovo bilo blizu, primaju se za glavu juniori Atletico Madrida.

60' - Evo prvih zamjena u redovima Hajduka. U igru ulaze mladi aduti Jere Vrcić i Franjo Lazar, a izlaze Filip Čuić i kapetan Ivan Krolo, a traku je preuzeo Marin Ljubičić.

54' - Atletico je prebacio težište igre, ali mladi hajdukovci i dalje se dobro brane.

46' - Počeo je nastavak utakmice.

45' - Jaoooo. Što je sad tu bilo? Nema gola, nema ipak gola. Publika je skočila na noge, Poljud je proključao. Tresla se greda i događala se velika konfuzija. Nevjerojatna prilika za Hajduk, Čuić će dobiti još karton. Sudac je očito vidio faul na golmanu. Gotov je prvi dio.

45' - Neoprezan je bio Kostis u startu na Bijelog najvećeg juniorskog aduta u ovoj utakmici Ljubičića i za to je zaradio žuti karton.

35' - Adrian Corral uputio je prvi udarac na utakmici. Lopta je završila na mreži iznad gola. Atletico vodi u udarcima 1-0.

20' - U prvih 20 minuta nema baš puno nogometa, samo taktičkog nadmudrivanja dva trenera. Hajduk se dobro brani, Atletico ima nešto malo više od igre.

15' - Letaj je sad dobro reagirao u obrani i spriječio napad juniora Atletico Madrida.

5' - Hajduk mirno igra, juniori kluba točno znaju što trebaju raditi. Marijan Budimir suprostavio je neslužbenom Torresovom Atletico Madridu 4-4-2 u rombu.

1' - Prvi su s centra krenuli gosti. Na Poljudu je više od 8 000 ljudi.

1' - Počela je utakmica. Sretno Hajdučka mladosti! Grmi sa Sjevera; 'Hajduče, Hajduče'...

17.21 - Playoff runda igra se na jednu utakmicu, ali nema produžetaka, već će se u slučaju neodlučenog rezultata izvoditi jedanaesterci. Stipe Biuk neće igrati zbog ozljede.

Split trese euforija zbog povratka Nikole Kalinića u Hajduk nakon 13 godina, a navijačka emocija i strast trebali bi se danas pretočiti na utakmicu playoffa Lige prvaka mladih između juniora Bijelih i Atletico Madrida.

Torcida će biti 12 igrač mladim nadolazećim lavovima ponosa Dalmacije.

"Vi ste budućnost Hajduka", poruka je najvatrenijih pristalica Bijelih juniorima, uoči ove utakmice...

Na Poljudu su već danima redovi za ulaznice na koje su brojni čekali i po pola sata. Kapacitet je ograničen zbog epidemioloških mjera na 40 %, što je oko 14 000 mjesta. Juniori Hajduka bit će pojačani nastupom Marina Ljubičića. Za spomenuti kako se igra samo jedna utakmica za prolaz dalje u osminu finala.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo