Joe Šimunić objasnio zašto je urlao 'Za dom spremni'

20.11.2013.
13:06
VOYO logo

"Strašna mi je pomisao da bi me netko mogao stavljati u kontekst poticanja bilo kakvog oblika mržnje ili nasilja. Ne želim ispasti patetičan, ali kao Hrvatu koji je rođen i odrastao izvan domovine, meni je dom asocijacija na ljubav, toplinu i pozitivnu borbu; sve ono što smo pokazali na terenu i plasirali se na Svjetsko prvenstvo. I to su bili jedini razlozi koji su me u trenutku emocija ponijeli i zbog kojih sam započeo spomenuto skandiranje s navijačima", rekao je Josip Šimunić i dodao:

//www.youtube.com/embed/QL4du3XRil0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Maksimir, Zagreb, Hrvatska – to je moj dom za koji sam se, u nogometnom kontekstu, na terenu uvijek 'bacao na glavu' i davao maksimum. Ostvarili smo velik uspjeh, do kojeg smo teško došli, te smo svi bili oduševljeni. Za mene nema polovičnih emocija ni polovične borbe, a posebno kad nosiš nacionalni dres. Jučer sam se na svoj način, kao nogometaš, borio za ime i ugled svoje domovine, za svoj dom. I to je jedina slika doma koju imam u svojoj glavi. Ako je bilo tko moje uzvike shvatio drugačije, negativno, ovim putem negiram bilo kakav politički kontekst svoje izjave koja je bila vođena isključivo mojom ljubavlju prema mom narodu i domovini, a ne mržnjom i destrukcijom", poručio je hrvatski reprezentativac.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović je sa svog Facebook profila poslao poruku Josipu Šimuniću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"E moj Šimuniću, tebi treba lekcija iz povijesti. Ako želiš osobno ću ti pomoći da dobiješ dobrog profesora povijesti i shvatiš kakav je to poklič Za dom spremni".

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta su javili da je Jovanović "vezano uz incidente koji su se dogodili jučer tijekom i nakon nogometne utakmice Hrvatska - Island, tražio hitno očitovanje predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog nogometnog saveza."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo