JOŠ JEDNA TEŠKA KAZNA ZA HNS ZBOG USTAŠTVA: / Fifa Vatrene kaznila s dvije utakmice bez gledatelja!

Image

Kazne koje je odredila nekolicini nogometnih saveza Fifa je u petak potvrdila putem službenim internetskih stranica.

27.5.2016.
17:23
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez kažnjen je dvjema utakmicama zabrane igranja s potporom navijača. U takvoj će atmosferi hrvatska reprezentacija odigrati svoje kvalifikacijske oglede za SP protiv izrabrane vrste Turske (5. rujna) i na gostovanju kod Finske (9. listopada). Osim na ovaj način, HNS, koji prenosi da se kazne odnose na domaće utakmice, dakle Tursku i Island (12. listopada), je kažnjen i s 150,000 švicarskih franaka.

Iako se decidirano ne spominje o kakvom je ponašanju riječ, jasno je da se ovdje radi o povicima s tribina Gradskog vrta, ali i u Budimpešti i sasvim je jasno da je 'Za dom spremni' još jednom presudio hrvatskom nogometu. Iako ga tom prilikom nisu čuli, ili su barem tako tvrdili, niti premijer Tihomir Orešković niti predsjednik HNS-a Davor Šuker, očito jesu neki drugi pa su i reagirali iz Disciplinske komisije vrha svjetskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna nogometna federacija podsjeća da se iščašeno ponašanje dijela hrvatskih navijača dogodilo tijekom prijateljskih utakmica protiv Izraela (23. ožujka) i Mađarske (26. ožujka), ali i da je Hrvatski nogometni savez već naviknut na packe krovnih nogometnih organizacija. Kažnjavala ga je i Fifa, kao i Uefa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog Uefinih kazni, Hrvatska je već igrala bez publike protiv Italije i Bugarske u kvalifikacijama za Euro 2016., a slijedi joj još jedna u kvalifikacijama za europsku smotru 2020.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza su poručili da su šokirani ovakvom odlukom Disciplinske komisije Fife 'te će nakon dobivenog obrazloženja odluke uložiti žalbu kako bi pokušali zaštiti interese hrvatske reprezentacije i pravih navijača Vatrenih'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo