JOŠ JEDAN SITAN DOKAZ DA DINAMO MOŽE IZVESTI ČUDO U LIGI PRVAKA: / Ne pamtimo kada je netko, osim Mamića, davao ovakve izjave

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Goran Stanzl/PIXSELL

Atalanta je bila favorit za tu drugu poziciju, Man. City dakako za prvu, ali je Dinamo svima poremetio planove

20.9.2019.
13:37
Armin Durgut/PIXSELL/Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo je torpedirao Atalantu s čak četiri pogotka u prvom kolu Lige prvaka na svojem Makismiru. Bila je to najbolja utakmica "modrih" otkako je klupu preuzeo Nenad Bjelica, a svakako se može govoriti i o jednoj od najboljih utakmica u povijesti kluba. Danas imamo neki sasvim novi Dinamo, složit će se mnogi, u odnosu na onaj koji je proteklih godinama služio kao kanta za napucavanje klubovima u Ligi prvaka i to ne samo top-klubovima, već i onima koji su bili gotovo ravnopravni.

Bjeličina momčad sada je dokazala da ju se mora respektirati jer su s lakoćom rastavili talijansku senzaciju na čiju igru odgovor nisu imali velikani poput Juventusa, Intera, Milana, Napolija... No, pravo je pitanje, treba li se sada zanositi i vjerovati u proljeće u Ligi prvaka, odnosno, drugo mjesto u skupini?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVA TAKTIČKA GENIJALNOST NENADA BJELICE: /

Secirali smo kako je ubio Talijane njihovim oružjem. Je li moguće proljeće u Ligi prvaka?

Image
SVA TAKTIČKA GENIJALNOST NENADA BJELICE: /

Secirali smo kako je ubio Talijane njihovim oružjem. Je li moguće proljeće u Ligi prvaka?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Zašto ne bi pao i City?

Atalanta je bila favorit za tu drugu poziciju, Man. City dakako za prvu, ali je Dinamo svima poremetio planove ovim izdanjem protiv Atalante. Očekivalo se da će Dinamo voditi rovosku bitku sa Šahtarom za treće mjesto, ali kako se sada čini mogli bi se oni tući i za drugu poziciju. Dinamu sada predstoji utakmica s Manchester Cityjem, kojeg vodi ponajbolji taktičar današnjice Pep Guardiola i to na njihovom Etihadu. "Modrima" se daju vrlo male i gotovo nikakve šanse, ali eto, isti je taj City prošlog vikenda u vrlo jakom sastavu, pao protiv Norwicha kojem je nedostajalo deset igrača i jedva su skupili ekipu za prvih jedanaest.

Taj je Norwich kvalitetom vjerojatno negdje u rangu Dinama, cjenovno su skuplji samo deset milijuna eura, ali kada se pogleda igrački kadar, Dinamo ima vrijednije i talentiranije individualce poput Danija Olma, Dominika Livakovića, Arijana Ademija, Nikole More, Brune Petkovića... Čuda se mogu dogoditi samo u njih treba vjerovati, a kako imamo prilike vidjeti, dinamovci vjeruju. A ako vjeruju u rezultat protiv Cityja, svakako će vjerovati i u onaj protiv Šahtara ili Atalante u uzvratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL

18.09.2019., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Lige prvaka, skupina C, 1. kolo, GNK Dinamo - Atalanta B.C. Photo: Filip Kos/PIXSELL

Treće mjesto nije zadovoljavajuće

Pa kaže Bruno Petković pred kamerom Nove TV ovako. "Ne vjerujem da je novac ikad pobijedio na terenu. Svaka utakmica počinje s 0:0. Manchester City je glavni favorit i imaju odlične igrače. Favoriti su protiv bilo koje momčadi, ali zaista vjerujemo jedni u druge, pripremit ćemo se i ako misle pobijediti morat će se oznojiti za to", veli napadač Dinama i hrvatske reprezentacije, a onda govori nešto još zanimljivije.

"Treće mjesto nikad neće biti zadovoljavajuće. Uvijek imamo pogled prema najvišoj stepenici. Gledamo prema vrhu, a idemo korak po korak", kazao je Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Prije je samo Mamić vjerovao

Ovakav poseban pobjednički mentalitet ne može se tek tako srušiti. Dinamo je gubio utakmica u posljdnjih godinu i nešto dana otkako je Bjelica tu, ali moral dečkima nikada nije padao, što nije bio slučaj u novojoj povijesti. Em što su ranije u Ligu prvaka ulazili pognute glave s kojekakvim željama da barem zabiju gol ili izvuku koji bod, te najvažnije, da se ne osramote, em su nakon prvog poraza dizali ruke i opraštali se od Europe, em su ulazili bez ikakvih ciljeva i na kraju baš zbog tog bescilja i defetističkog stava završavali rušeći negativne rekorde. Ta ispada da je u ranijim nastupima jedino Zdravko Mamić vjerovao da Dinamo može nešto napraviti u Ligi prvaka, ali sada je priča u potpunosti drugačija.

Dinamo danas ima jasan cilj i kako vidimo kidat će i gristi dok ga ne ostvari. Sada imamo ovakav slijed: Vrhunski taktičar na klupi, uigrana i harmonična momčad te čelikom osnaženi mentalitet... Ha, mogla bi to biti dobitna kombinacija, bez pretjerivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo