NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA / Još je samo 12 klubova ostalo u UEFA-inim natjecanjima, ali svima je zajednička jedna bizarna stvar

Image
Foto: Profimedia

Pred nama su polufinalni ogledi u Ligi prvaka te Europskoj i Konferencijskoj ligi.

28.4.2023.
14:41
Profimedia
VOYO logo

Nogometna sezona polako se bliži kraju, a to znači i da se bliže kraju UEFA-ina natjecanja. U Ligi prvaka te Europskoj i Konferencijskoj ligi nam uskoro slijede polufinalni okršaji, a svi polufinalisti ovosezonskih europskih natjecanja imaju jednu bizarnu zajedničku stvar.

Image
TEŽAK UDARAC /

Modrić se ozlijedio i otpao za jednu od Realovih utakmica sezone, poznato do kada će izbivati s terena

Image
TEŽAK UDARAC /

Modrić se ozlijedio i otpao za jednu od Realovih utakmica sezone, poznato do kada će izbivati s terena

Nitko od polufinalista nije vodeći u ligi

Naime, od preostalih 12 klubova koji se još uvijek bore za europski trofej, niti jedan klub nije vodeći u svojoj domaćoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče klubova koji su u Ligi prvaka, Real Madrid i Luka Modrić su drugi i zaostaju za vodećom Barcelonom ogromnih 11 bodova, Ante Rebić je s Milanom je u Italiji tek četvrti, a Marcelo Brozović s Interom šesti. Najbolje na domaćoj tablici stoji Manchester City koji je drugi samo zato što ima manje odigranih utakmica od vodećeg Arsenala. Naime, momčad Pepa Guardiole ima dva boda manje od Topnika, ali i dvije utakmice manje.

Od klubova koji se još uvijek natječu za trofej Europske lige, najbliži vrhu ljestvice domaćeg prvenstva je Juventus, ali su tek treći i zaostaju za čudesnim Napolijem 19 bodova. Protivnik Stare Dame u polufinalu Europske lige je Sevilla našeg Ivana Rakitića, a oni u La Ligi zauzimaju tek 11. mjesto i bliže su zoni ispadanja nego vodećoj Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče drugog polufinalnog para, Roma je četvrta i borit će se s Interom, Milanom i Juventusom za mjesto u Ligi prvaka iduće sezone (osim ako osvoje Europsku ligu pa se plasiraju automatski), a Bayer Leverkusen je u Bundesligi na šestom mjestu te i njih čeka isti posao kao i Romu.

Četiri kluba koja su preostala u Konferencijskog ligi su West Ham, Fiorentina, Basel i AZ Alkmaar. West Ham u Premier ligi igra jednu od najgorih sezona u posljednjih nekoliko godina, zauzimaju tek 15. mjesto i čeka ih borba za opstanak, ali su zato u Europi prvi favoriti za osvajanje Konferencijske lige. Zamislite scenariji u kojem ispadaju u drugu englesku ligu, a u isto vrijeme osvajaju UEFA-ino natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fiorentina je u Italiji trenutno 10., ali imaju jednako bodova kao Udinese i Torino, a tek dva manje od 8. Bologne. Basel je u Švicarskoj iznenađujuće loš ove sezone i morat će se potruditi žele li igrati Europu iduće sezone budući da su 6. Vodeći Young Boys im bježe nedostižna 22 boda, ali 2. Luzern ima tek šest bodova više od Basela.

AZ Alkmaar, osim što ima odlične juniore, ove sezone ima i sasvim solidne seniore. Osim što su se plasirali u polufinale Konferencijske lige gdje ih čeka West Ham, AZ je u Nizozemskoj na 4. mjestu, a 2. PSV i sigurno mjesto u Ligi prvaka iduće sezone im bježe samo pet bodova. Vodeći Feneyoord ima 13 bodova više i on je nedostižan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polufinala Lige prvaka igraju se u utorak 9. svibnja (Real Madrid - Manchester City) te srijedu 10. svibnja (Milan - Inter).

Europska liga nastavlja se u četvrtak 11. svibnja kada se igraju obje polufinalne utakmice, isto kao i Konferencijska liga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo