DRUGA STRANA MEDALJE / Brazilac otkrio da je zbog Guardiole pobjegao iz Citya: 'Bilo je puno takvih situacija s njim...'

Image
Foto: Profimedia

Iako je bio jedan od boljih igrača Građana koji je redovno davao svoj doprinos, to očito nije bilo dovoljno

6.7.2023.
18:54
Profimedia
VOYO logo

Pep Guardiola slovi za jednog od najboljih trenera na svijetu, ali u odnosima s igračima često zna pretjerati pa oni koji nisu žestoki momci zbog njega završe u suzama.

Image
VRIME JE? /

Perišić će ispuniti obećanje? Talijanski novinar bacio Hajdukovce u trans, povratak sve bliže

Image
VRIME JE? /

Perišić će ispuniti obećanje? Talijanski novinar bacio Hajdukovce u trans, povratak sve bliže

Gabriel Jesus prošlog je ljeta zbog španjolskog stručnjaka otišao iz Manchester Cityja u Arsenal, a sada je sjajni napadač otkrio razloge zbog kojih je želio pobjeći od trenera Građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Brazilac je u ljeto prošle godine prešao iz Manchester Cityja u Arsenal za 45 milijuna funti. Bilo je to poprilično iznenađenje za sve, ali Jesus je učinio sve da pobjegne Pepu Guardioli.

Godinu dana kasnije 26-godišnji napadač odlučio je otkriti da je njegov bivši trener bio iznimno težak čovjek koji ga je do suza dovodio s nerazumnim odlukama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilac je puknuo nakon Guardioline odluke da pruži priliku lijevom beku Oleksanderu Zinchenku umjesto njega u utakmici Lige prvaka.

"U utakmici Lige prvaka protiv PSG-a kod kuće stavio je Zinchenka, koji je lijevi bek, na lažnu devetku. Bilo je ludo jer dan prije na treningu Zinchenko uopće nije bio planiran, a ja jesam," kaže Jesus i nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dva sata prije utakmice imali smo sastanak i odmarali smo se. Najavio je početnu postavu. Nisam više htio ni jesti. Otišao sam iz svlačionice i plakao. Nazvao sam mamu i rekao joj da samo želim otići iz kluba. Čovjek je stavio lijevog beka na poziciju lažne devetke. Poludio sam.

Na utakmici se nisam ni zagrijavao. Hladio sam se i nije mi bilo dobro. Mbappe je zabio za njih, a Guardiola me pozvao. Ja sam asistirao i zabio i pobijedili smo 2:1", kaže Jesus i zaključuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U drugoj utakmici sam bio uvjeren da ću igrati, ali nisam. Bilo je puno takvih situacija s njim. Nije nimalo lako. Zbog takvih sam stvari odlučio otići. Nisam tu više želio ostati ni trenutka," rekao je Gabriel Jesus.

Brazilski napadač nosio je dres Cityja 236 puta te je pritom zabio 95 golova i tome pridodao 46 asistencija. Njegova bi statistika svakako bila još jača da je imao više Guardiolinog povjerenja i da nije propuštao utakmice toliko često.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle sezone ozljede su ga spriječile da pokaže sve što može u dresu Arsenala. Odigrao je samo 33 utakmice i postigao 11 golova uz osam asistencija. No, nova sezona je blizu i Brazilac će sigurno biti glavna karika napada Topnika u utrci za trofeje protiv svog bivšeg kluba.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo