JESTE LI SPREMNI ZA NAJLUĐI DAN U HNL-U? / Maraton u neobičnom terminu otvaraju Lokomotiva i Hajduka, dan završava derbijem kola

Image

U subotu nas očekuje iznimno bogat program u Prvoj ligi

3.4.2021.
7:55
VOYO logo

Nakon dvotjedne stanke, nastavlja se nacionalno nogometno prvenstvo. Uskrsno 27. kolo HNL-a donosi puno uzbuđenja. Vodeći dvojac mora na teška gostovanja. Dinamo sutra igra na Šubićevcu kod Šibenika, a Osijek mora u Pulu kod sve bolje Istre. Hajduk, pak, čeka gostovanje kod fenjeraša Lokomotive, a derbi kola igraju Gorica i Rijeka.

Blagdan Uskrsa za prvoligaše znači i nešto neuobičajene satnice utakmica. To će najviše Osjetiti Hajduk koji je put Zagreba morao već u petak jer u subotu protiv Lokomotive igra u 12 sati i 55 minuta. Izazov za Tramezzanija bila je i reprezentativna stanka, no dobri rezultati u nacionalnim dresovima napunili su samopouzdanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da nas očekuje težak susret, protiv momčadi koja će napraviti sve, pa i više od toga, da dođe do dragocjenih bodova koji im mogu donijeti spas. Moramo se dobro pripremiti, a po onome što vidim, mislim da su moji igrači napravili veliki iskorak", kazao je Tramezzani prije utakmice.

Image
Image

13.03.2021., Gradski stadion, Velika Gorica - Hrvatski Telekom Prva liga, 25. kolo, HNK Gorica - HNK Hajduk. Sinisa Orescanin, Paolo Tramezzani. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hajduku kao i Lokomotivi puni plijen je gotovo pa imperativ. Splićani love mjesto za Europu dok Zagrepčani traže spas od ispadanja, a ima tu i nekih starih računa za poravnati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za nas je vrlo važna utakmica, želimo pobijediti Lokomotivu, želimo se nametnut igrom, pokazati da nam je ova reprezentativna pauza, iako nam je otišlo puno igrača na reprezentaciju, nije puno poremetila planove. Želimo im uglavnom vratiti za poraz ovdje na Poljudu od prošle utakmice", dodao je StefanSimić.

Bez pobjede od 2018.

A što bi tek onda trebala uzvratiti Rijeka Gorici? Ekipa s Kvarnera putuje na noge momčadi koju su posljednji put pobijedili u ljeto 2018., no sada na klupi imaju GoranaTomića koji zna kako probiti gorički bedem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekako mi je to gostovanje s Lokomotivom bilo dobro, nadam se da će isto tako sada biti i s Rijekom. Kažem, vjerujem u ovu ekipu, kvalitetu. Čvrsti su, neugodni su, znamo njihove kvalitete međutim isto tako i nedostatke tako da smo se sigurno ovih dana posvetili", rekao je trener Rijeke Goran Tomić.

Image
Image

24.11.2020., stadion u Kranjcevicevoj ulici, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 9. kolo, NK Lokomotiva - HNK Hajduk. Goran Tomic, trener Lokomotive Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Njegovo mišljenje dijeli i Nenad Bjelica, ali za Istru. U Puli se dobro radi, Istra je u posljednje četiri utakmice izvukla tri pobjede i remi s direktni konkurentima za ostanak, a Osijek pak mora loviti pobjedu kako bi nastavio održavati pritisak za vodećim Dinamom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki trening je natjecateljski naboj kod nas, mi uvijek igramo za nešto pa makar to bilo u čokoladu *blic* Svi smo svjesni da nam je svaka utakmica isto važna i da su u igri tri boda koja su vrlo bitna i tako ćemo se postaviti u Puli", poručio je Bjelica.

Nakon Osijeka, na teren će i Dinamo koji gostuje kod Šibenika. Utakmica će biti izazovna jer Modrima nakon Uskrsa počinje veliki tjedan u kojem na Maksimir dolazi Villarreal u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva HNL - 27. kolo

Varaždin - Slaven Belupo 1-1 (Đurasek 42 / Delić 90+2)

Subota:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva - Hajduk (12.55)

Istra 1961 - Osijek (15.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik - Dinamo (17.05)

Gorica - Rijeka (20.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo