JERKO LEKO BIO JE NA KORAK DO TRANSFERA INTER: / 'Kijev me nije pustio za male novce, a Ronalda sam dobro iznervirao'

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Jerko Leko danas je vodio juniorsku momčad Lokomotive u Ligi prvaka u susretu protiv Željezničara te je za lokalne medije dao intervju koji je sadržavao zanimljive detalje.

22.11.2017.
19:29
PIXSELL, Igor Kralj
VOYO logo

Njegova momčad odigrala je 0-0, a Željezničar je prošao u daljnju fazu natjecanja zbog gola u gostima jer je u Zagrebu bilo 1-1. No, u razgovoru za portal Sportsport.baLeko je otkrio neke detalje iz svoje karijere:

"Devet godina sam proveo u inozemstvu, igrao tri velika natjecanja sa reprezentacijom Hrvatske, tako da, sve u svemu, mogu biti zadovoljan. Bilo je stvari na koje nisam mogao utjecati da napravim nešto više. Recimo, dok sam igrao u Ukrajini imao sam ponudu da idem u Inter, koji je tada bio odličan, ali Dynamo Kijev me nije pustio za novac koji su nudili Talijani. Ne žalim mnogo zbog toga, jer sam kasnije na poziv Dade Prše otišao u Monaco gdje mi je bilo jako lijepo. Okušao sam se u četiri različite lige, prošao sam dosta toga, a najvažnije je da sam stekao prijatelje gdje god sam igrao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronalda je dobro istukao

Svi se dobro sjećaju i utakmice na Maksimiru kada je Leko zaustavio Cristiana Ronalda, ali ga je pritom i dobro 'istukao':

"Kao najiskusniji igrač imao sam zadatak da ga čuvam. Znao sam koje su Ronaldove prednosti i dogovorio sam se s Vidom da mu stanemo jako blizu. Riskirao sam to da on može iskoristiti taj prostor iza mene, ali je zato Vida uvijek bio blizu u slučaju da ga ne uspijem ja uloviti u kontaktu s loptom ili da ga izbace u prostor da Vida to pokrije. To je odlično funkcioniralo. Bilo je dosta prekida na njemu, nešto sam uspio oduzeti i bez faula, a sama potvrda da je nakon utakmice bio mnogo iznerviran govori da je napravljen dobar posao", rekao je bivši veznjak Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo