JEDNA OD NAJVAŽNIJIH ODLUKA U ŽIVOTU: /

Darijo Srna napokon otkrio veliku istinu o transferu u Barcelonu

Image
Foto: AFP, FRANCOIS LO PRESTI

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna (35) ranije je ovaj tjedan produljio ugovor sa Šahtarom za koji neprekidno igra od 2003. godine.

6.5.2017.
13:06
AFP, FRANCOIS LO PRESTI
VOYO logo

Španjolski su mediji tijekom zime intenzivno pisali o mogućem Srninom dolasku u Barcelonu koja je tražila kratkoročno rješenje za desni bok. U jednom se trenutku činilo da je to gotova stvar, ali nekadašnji kapetan Vatrenih je ipak ostao u Ukrajini. U nekoliko se navrata kratko osvrtao na glasine o Barceloni, ali u razgovoru za Sportske novosti je konačno otkrio cijelu pozadinu priče.

Image
ŠAHTAROV RYAN GIGGS POTPISAO NOVI UGOVOR: /

'Ne bih si mogao oprostiti da sam otišao u Barcelonu'

Image
ŠAHTAROV RYAN GIGGS POTPISAO NOVI UGOVOR: /

'Ne bih si mogao oprostiti da sam otišao u Barcelonu'

'Predsjednik nije radio probleme'

"Točno je da me katalonski klub zvao u svoje redove. Nisu to bili posredni pozivi, odnosno interesi, nego smo bili i u fazi pregovaranja. U tom kontekstu želim reći da su u Šahtaru sve o tome znali. Moj predsjednik je svih prošlih godina uvijek govorio da ako želim otići u jedan tako veliki klub, on će mi to uvijek omogućiti. Dijelom zbog svega što sam davao za Šahtar i djelom zato što kad te zovu velikani, onda to predstavlja i priznanje klubu. Dakle, odluka je bila na meni. Barcelona je imala svoju viziju naše suradnje, kao što sam ja imao svoju. Stvari se nisu poklopile, a u tom pogledu nije bio presudan novčani dio", rekao je Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Financijski aspekt, dakle, nije bio sporan, ali jest nešto drugo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naposljetku su pobijedile emocije, odnosno odlučio sam srcem. Barcelona je velikan i sam njen interes doživio sam kao ogromno priznanje karijeri. No, s 35 godina čovjek zna da mu se nogometno približava kraj aktivne karijere. Puno sam razmišljao i razgovarao sa suprugom i meni važnim ljudima. Za okvir prestiža ukupne karijere to je moglo biti top, ali za okvir mojih životnih opredjeljenja najsnažnija i najiskrenija bila je priča Šahtar! Tu sam doma i kad se tako osjećate, onda u smiraj karijere ne tražite nešto kao posebno, da biste se sutra time hvalili u biografiji. U Šahtaru sam 15. godinu, ne znam koliko ću još igrati iako nazirem, ali sam uvjeren da ću s tim klubom ostati vezan i nakon što objesim kopačke o klin", zaključio je Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo