JEDINI HRVAT U BILIĆEVOJ MOMČADI OTKRIO NEPOZNAT DETALJ UTAKMICE ZA POVIJEST: / 'Protivnički igrač mi je to rekao, a onda je nastala panika'

Image
Foto: Profimedia

Osvrnuo se i na svoje šanse da postane jedan od Dalićevih Vatrenih

23.7.2020.
20:23
Profimedia
VOYO logo

Bila je to velika noć za Slavena Bilića. Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije sinoć je u dramatičnoj završnici Championshipa remizirao sa svojim West Bromwich Albionom 2:2 protiv Queens Park Rangersa na svom terenu, a kako je trećeplasirani Brentford kod kuće poražen sa 1:2 od Barnsleyja koji je pobjedom uhvatio 21. mjesto na ljestvici. Tako je WBA kao drugoplasirani u poretku izborio izravni plasman u Premiership.

WBA se tako nakon dvije sezone igranja drugog razreda engleskog nogometa vratio među elitu. West Brom je u izgubio samo sedam utakmica u ovoj sezoni i završio kao momčad s najmanje poraza te zasluženo izborio promociju u elitu engleskog klupskog nogometa, a Bilićevoj momčadi će to biti 82. sezona u najvišem razredu engleskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

West Bromwich Albion manager Slaven Bilic (hidden) is sprayed with champagne as the team celebrate promotion at the end of the game after the Sky Bet Championship match at The Hawthorns, West Bromwich.,Image: 546116926, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications., Model Release: no

INSAJDERSKI POGLED: Bilić je spriječio narušavanje atmosfere na Euru 2008.; ‘Prijetilo je da situacija ne eskalira’

Image
INSAJDERSKI POGLED: /

Bilić je spriječio narušavanje atmosfere na Euru 2008.; 'Prijetilo je da situacija ne eskalira'

Image
INSAJDERSKI POGLED: /

Bilić je spriječio narušavanje atmosfere na Euru 2008.; 'Prijetilo je da situacija ne eskalira'

'Zaslužili smo ulazak'

O trenucima drame progovorio je Bilićev pulen, hrvatski veznjak Filip Krovinović kojeg je Bilić doveo kao važan kotačić u momčadi West Broma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je jako teško. Pritisak je bio tu. Ušli smo u neku nepotrebnu nervozu, kao što ste vidjeli. A na kraju, čak i da smo izgubili, bilo bi dosta, ali naravno da je ljepše barem bod uzeti. Mislim da smo zaslužili ulazak. Sad smo u Premier ligi, tamo gdje i pripadamo", rekao je Krovinović za RTL.

"Kad je u 70 i nekoj minuti ušao u igru jedan igrač QPR-a, rekao mi je da je Brentford izjednačio, a taman sam ja tad imao onu priliku što mi je golman jako dobro obranio. Onda je bila malo panika. Na kraju smo u 90. minuti čuli dernjavu s klupe da se svi vrate u obranu, da je Barnsley pobijedio. Rekli smo svi onda da ga ne smijemo primiti do kraja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poziv u reprezentaciju?

Krovinović ima samo riječi hvale za Bilića.

"Slaven je trener koji je jako pristupačan u komunikaciji s igračima i tako pridobije svakog igrača. Stvorio je jako dobru atmosferu u svlačionici. On jednostavno uđe u naše glave i pomogne nam puno", priznao je nekadašnji veznjak Zagreba te najavio sljedeću sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka će utakmica za nas biti derbi. Morat ćemo dovesti par igrača. Iskreno, ne znam što će biti sa mnom. Ali to ne znači da ova momčad koju imamo nije super momčad", rekao je Krovinović.

Za kraj se osvrnuo na svoje šanse da postane jedan od Dalićevih Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Dalićem se nisam čuo, ali sam vidio da je HNS objavio nakon utakmice čestitke. To je sve poruka od Saveza i od Zlatka Dalića. Možda meni će ovo ispasti dobro ako dogodine budem pozvan na europsko prvenstvo", zaključio je Krovinović.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo