JEDAN OD NAJVEĆIH BALKANSKIH KLUBOVA PRED GAŠENJEM: / Čelnici dali otkaze, trener već mjesecima bez plaće...

Image
Foto: Profimedia

Čelnici su podnijeli ostavke i one će biti prihvaćene kroz tjedan dana

5.5.2020.
11:47
Profimedia
VOYO logo

Jedan od najstarijih klubova na Balkanu, bugarski velikan Levski iz Sofije, nažalost je pred gašenjem. Financijska kriza uzrokovona pandemijom koronavirusa u potpunosti je devastirala klub i on bi, prema svemu sudeći, kroz desetak dana mogao bankrotirati.

Generalni direktor Pavel Kolev, sportski direktor Ivaylo Petkov i trener Petar Hubchev podnijeli su ostavke i one će biti prihvaćene kroz tjedan dana, a to je jasan zna, da će klub vjerojatno i nestati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

February 15, 2020: Hólmar Örn Eyjólfsson of Levski Sofia h during Levksi Sofia against CSKA Sofia on Vasil Levski stadium, Sofia, Bulgaria. Kim Price/CSM, Image: 498760988, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Kim Price / Zuma Press / Profimedia

U nekoliko dana moraju pronaći investitora koji će pokriti dugove i barem nakratko oporaviti klub, a takav je scenarij gotovo nemoguć. Klub nema ni za plaće svojim zaposlenicima i to već mjesecima, pa tako trener Hubchev radi bez plaće još od siječnja, a klub su već napustili gotovo svi iz stožera te će sada i on.

Levski je nastao davne 1914. godine i bio je prvak Bugarske čak 26 puta, a eto uskoro bi mogao nestati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo