KOMBINACIJE, KOMPLIKACIJE / Je li ovo najveći promašaj zimskog prijelaznog roka? Platili su ga 17 milijuna za samo pola godine i neće igrati LP

Image
Foto: Profimedia

Chelsea se našao u neočekivanim problemima zbog previše kupovanja

2.2.2023.
13:01
Profimedia
VOYO logo

Chelsea je ovog siječnja trošio sumanuto. Uspjeli su potrošiti više nego La Liga i Bundesliga zajedno, bilo je tu pametnih poteza za budućnost, ali i nekih pojačanja koja su u najmanju ruku - upitna.

Stigli su tako u Chelsea ove zime Mihajlo Mudryk iz Šahtara, Benoit Badiashile iz Monaca, Noni Madueke iz PSV-a, Andrey Santos iz Vasca Da Game, David Datro Fofana iz Moldea, Malo Gusto iz Lyona te Enzo Fernandez koji je stigao posljednji dan prijelaznog roka za nevjerojatnih 120 milijuna eura, čime su oborili rekord Premier lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Iz Atletico Madrida je na posudbu stigao Joao Felix, a moglo bi se ispostaviti kako je to bio najveći promašaj londonskog kluba ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupocjena posudba

Felix je u svojem debiju zaradio crveni karton protiv Fulhama te je dobio suspenziju od tri utakmice. Odigrao je dobro 58. minuta koliko je proveo na terenu, ali je Chelseaju zadao prave glavobolje. Naime, on je u Chelsea stigao na posudbu do kraja sezone uz odštetu od 11 milijuna eura te je londonski klub preuzeo njegovu ogromnu plaću od 250 tisuća eura tjedno.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Zbog crvenog kartona propustit će petinu svoje polusezonske gaže u Chelseaju, a Plavci će ga platiti ukupno 17 milijuna eura kada se sve zbroji. Dakle, potrošili su gotovo 20 milijuna eura na igrača koji će se u Londonu zadržati do samo do kraja sezone. Da stvar bude gora, pitanje je hoće li Felix zaigrati u Ligi prvaka za Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Chelsea je doveo čak sedam igrača ove zime, a u Ligi prvaka će moći igrati samo trojica od njih. Madridski As piše kako bi Felix mogao biti jedan od igrača koji će ispasti iz rotacije za Ligu prvaka, a evo i zašto.

Image
KAKVA BOMBA! /

Najveći transfer u povijesti engleskog nogometa: Dogovor u posljednjim minutama prijelaznog roka, Argentinac seli u Chelsea

"Chelsea je najskuplje platio Enza Fernandeza i Mudryka te su oni sigurni kao članovi momčadi za Ligu prvaka. Jedan od onih koji se čini kao najsigurniji treći putnik je Badiashile jer je već odigrao nekoliko utakmica za Chelsea te odlično snašao. Potter ga je odmah uvrstio u prvu momčad te je uz Thiaga Silvu prvi izbor na stoperskim pozicijama", pišu Španjolci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

I zbilja, Chelsea se ove godine posebno muči u obrani, Koulibaly se nije snašao, Fofana je ozlijeđen i zbilja su se mučili NE primiti pogodak, tako da pretpostavka Asa ima smisla. Chelsea će u osmini finala Lige prvaka igrati protiv Borussije Dortmund.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo