JE LI ON NAJBOLJI TRENER U POVIJESTI? / Statistički je neupitan, ali postoji jedna stvar koju mu mnogi spočitavaju

Image

Katalonac osvaja trofeje gdje god se pojavi

13.5.2019.
14:05
VOYO logo

Čak 906 od mogućih 1104 odnosno 82% od svih mogućih bodova osvojio je Pep Guardiola od svog debija u trenerskoj karijeri. Podatak je to vrijedan strahopoštovanja. Neki će ga zbog toga prozvati najboljim trenerom u povijesti modernog nogometa, a drugi će pak biti mišljenja da je za to zaslužan prije svega novac. Novac kojim je raspolagao dok je vodio Barcelonu, Bayern i pogotovo Manchester City.

Katalonac je u nedjelju prvi put obranio naslov prvaka Engleske. Poslije susreta izjavio je da nikada tako teško nije došao do naslova. To je obrazložio sljedećim riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za naslov smo morali pobijediti 14 utakmica zaredom. Ovo mi je daleko najteže osvojeni naslov."

U lovu na United

Cityju je za ovaj trofej bilo potrebno ogromnih 98 bodova. Pritisak Liverpoola bio je velik te je odluka pala tek u posljednjem kolu. Redsi su na kraju završili drugi sa samo bodom manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Manchester City's Spanish coach Josep Guardiola (C) congratulates Manchester City's Brazilian forward Gabriel Jesus (L) and Manchester City's Argentine forward Sergio Aguero after winning the FA Cup quarter-final football match between Swansea City and Manchester City at The Liberty Stadium in Swansea, south Wales on March 16, 2019. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Guardiola je osvojio tri naslova s Barcelonom i isto toliko u Bundesligi prije nego što je došao na Otok. Cilj mu je i tamo tri puta zaredom osvojiti krunu. To je za sada uspjelo samo gradskim rivalima s Old Trafforda i to dva puta (1998.-99. - 2000.-01. i 2006.-07. - 2008.-09.).

"Iduće sezone bit će teže, ali i mi ćemo biti snažniji", poručio je Pep i tako poslao poruku konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo